Home

Nieuws 3 reacties

Kamer verdeeld over regionaal veehouderijbeleid

Moet Den Haag zich bemoeien met de politieke crisis over de veehouderij die is ontstaan in de gemeente Bladel? Ja, vindt de PvdD. Maar hoewel daar geen Kamermeerderheid voor is, is de politieke verdeeldheid over dit vraagstuk groot.

In het Brabantse Bladel stapte een wethouder op en daarmee sneuvelde de zittende coalitie, omdat er onenigheid is over uitbreidingsmogelijkheden voor de veehouderij. PvdD-Kamerlid Esther Ouwehand wil hier een debat over voeren, omdat er volgens haar dringend behoefte is aan ingrijpen van Den Haag in het regionale veehouderijbeleid, met een landelijk veehouderijbeleid. SP, PVV, GroenLinks en PvdA steunden de PvdD in dit verzoek.

PvdD-Kamerlid Ouwehand wil hier een debat over voeren, omdat er volgens haar behoefte is aan ingrijpen van Den Haag in het regionale veehouderijbeleid met een landelijk veehouderijbeleid.

Geen meerderheid voor regionale-veehouderijdebat

Daarmee zijn 62 stemmen voor een debat. VVD, CDA, ChristenUnie en SGP wilden geen debat: 60 stemmen tegen. D66 en andere partijen spraken zich niet uit over een debat, waardoor er geen meerderheid (76 zetels) was voor een debat. Wel is duidelijk dat de meningen over het veehouderijbeleid sterk uiteenlopen en dat de kleine partijen mogelijk de doorslag gaan geven in of er een meerderheid komt of niet in dit dossier.

Laatste reacties

 • wienbemelmans

  wat moet den haag zich weer gaan bemoeien met een ondernemer en ook nog als de PvdD Ouwehand er zich mee bemoeid zij bepalen de regels en de ondernemer
  mag betalen. In Bladel kon volgens mij die wethouder haar werk niet aan en is op deze manier mooi er van af ( misschien ook nog met wachtgeld)

 • Maas1

  Laat ze in Den Haag zich maar eens druk maken over het verduurzamen van de Agri keten en de samenleving in het bijzonder.Dergelijke oud bollige standpunten waarover PvdD een debat wil voeren toont weer eens aan wat een diep gapende kloof er is, de veehouderij sector is al mijlen ver weg qua ontwikkeling PvdD voert een debat waarbij de ondernemer nog achter een stront kruiwagen loopt!

 • Jan van het Zand

  Is het gedelegeerd aan de provincie en de gemeenten, gaan die in Den Haag er zich weer mee bemoeien. Wat een "wilde zwijnenverhaal" in wording...

Of registreer je om te kunnen reageren.