Home

Nieuws

Kamer geeft opdracht aan Schippers

Er is niet gesproken over landbouwbeleid of de vorming van een ministerie van landbouw.

De Tweede Kamer geeft Edith Schippers (VVD) dinsdag opdracht als informateur de vorming van een kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks te onderzoeken. Schippers heeft maandag haar verslag als verkenner aan Kamervoorzitter Khadija Arib aangeboden. Er is niet gesproken over landbouwbeleid of de vorming van een ministerie van landbouw.

Coalities

Uit het verslag blijkt dat tot nu toe globaal over de koers van een nieuw te vormen kabinet is gesproken. Schippers heeft zich vooral gericht op de mogelijke combinaties, zoals ook haar opdracht was.

Steun Eerste en Tweede Kamer

Uit het verslag blijkt dat praktisch alle partijen vinden dat de VVD het voortouw moet hebben bij de vorming van een nieuw kabinet en dat er ook een voorkeur is voor een kabinet dat steun heeft in Eerste en Tweede Kamer.

Bij de verkenning is niet gesproken over de vorming van departementen.

Geert Wilders

PVV-leider Geert Wilders is niet ingegaan op een extra gesprek met VVD en CDA, waartoe hij door Schippers was uitgenodigd. Volgens Wilders heeft zo’n gesprek geen zin als VVD en CDA niet terug komen op hun standpunt dat ze niet met de PVV in zee willen gaan.

Bij de verkenning is niet gesproken over de vorming van departementen en de invulling daarvan, al heeft Forum voor Democratie daarvoor wel een voorstel gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.