Home

Nieuws

Handtekeningen voor behoud glyfosaat

Bezoekers van de veehouderijbeurs LIV in Venray zetten hun handtekening voor het behoud van glyfosaat. Of beter, tegen een verbod op de onkruidbestrijder zolang er nog geen goed alternatief is.

De handtekeningenactie onder het motto ‘Vrijheid om te boeren’ is opgezet vanuit de producenten van gewasbeschermingsmiddelen en wordt in de hele EU gehouden. Organisator is het internationaal opererende pr-bureau Red Flag.

Op de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij die tot en met donderdag 16 maart wordt gehouden, is een speciale stand ingericht voor de actie, waar volgens Red Flag al enkele honderden mensen hun krabbel hebben gezet. Meest veehouders met weinig grond, die de onkruidbestrijder vooral gebruiken om het erf onkruidvrij te houden.

Tegengeluid tegen Greenpeace

De actie is bedoeld als tegengeluid tegen de campagne van Greenpeace en anderen tegen glyfosaat. De milieuorganisatie is zelf ook met een handtekeningenactie bezig, met als doel een burgerinitiatief in Europa te beginnen. Hiervoor zijn 1 miljoen handtekeningen nodig.

Lees ook: Echa: glyfosaat niet kankerverwekkend en Glyfosaat opnieuw op EU-agenda

Of registreer je om te kunnen reageren.