Home

Nieuws 1 reactie

Europarlementsleden willen botervet

Er is brede steun voor het voorstel om palmolie in producten als ijs en cake te vervangen door botervet.

Het voorstel komt van CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik, dat ze indiende samen met haar Duitse, Spaanse, Portugese en Franse collega’s uit de Europese Volkspartij (EVP), de grootste fractie in het Europees Parlement. Haar oproep is aangenomen in de Europarlementscommissie voor Landbouw. “Dit is een belangrijke steun in de rug voor onze melkveehouders. Dit is bovendien positief voor de duurzaamheidsdoelen,” stelt Schreijer-Pierik.

Import uit tropische landen

“Palmolie wordt massaal geïmporteerd uit tropische landen. De productie schaadt daar vaak het milieu.”

De CDA-Europarlementariër wijst erop dat extra gebruik van botervet de Europese melkveehouders helpt. “Na een lange periode met lage melkprijzen zou het goed zijn wanneer we de consumptie van botervet stimuleren. De verwaarding van dergelijke producten is van groot belang voor zowel producent als consument.”

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.