Home

Nieuws 1 reactie

Demissionair kabinet rondt alleen lopende zaken af

Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) zal de komende tijd als demissionair staatssecretaris alleen nog lopende zaken afhandelen. Omstreden onderwerpen worden niet behandeld.

Het kabinet Rutte II is sinds dinsdagavond 14 maart officieel demissionair. In de avond voor de verkiezingen diende premier Mark Rutte het ontslag van zijn kabinet aan bij de koning. Koning Willem Alexander heeft het ontslag nog niet verleend; dat gebeurt pas als er een nieuw kabinet is. In de tussentijd is het zittende kabinet demissionair.

Lijst met controversiële onderwerpen

Een demissionaire kabinet handelt tijdens de formatie de lopende zaken af. Er worden geen omstreden beslissingen meer genomen. De Kamercommissie voor Economische Zaken zal op 28 maart een lijst maken met onderwerpen die omstreden, ofwel controversieel zijn. Bij de vorige verkiezingen in 2012 werden onder andere de crisis- en herstelwet en de natuurwet controversieel verklaard. Ook de discussie rondom megastallen werd uitgesteld.

Dossier fosfaatrechten

Naar verwachting zal nu het fosfaatrechtendossier, ondanks de gevoeligheid, wel afgerond worden, gezien de tijdsdruk in dit dossier. Naarmate de demissionaire status van het kabinet langer duurt, zullen meer gevoelige onderwerpen toch behandeld worden.

Eén reactie

  • Volac

    Zo snel mogelijk afscheid nemen, beroerder kan niet; op naar een echte minister met hart voor boeren, klopt altijd met boerenverstand!

Of registreer je om te kunnen reageren.