Home

Nieuws 1 reactie

CDA: waar is het boerengeld gebleven?

Het is volstrekt onduidelijk wat er gebeurd is met de miljoenen euro’s die na opheffing van de product- en bedrijfschappen zijn doorgeschoven naar het ministerie van Economische Zaken, stelt het CDA.

CDA-Kamerlid Jaco Geurts vraagt het kabinet om een overzicht van de resterende gelden. Daarbij moet duidelijk worden voor welke sectoren dat geld bestemd is.

In Kamervragen aan minister Henk Kamp (Economische Zaken) stelt Geurts dat hem niet is gebleken dat het kabinet heeft waargemaakt dat de afschaffing van de product- en bedrijfschappen zou leiden tot kostenbesparing.

Het CDA wil een overzicht van de algemene reserves en bestemmingsreserves die de verschillende product- en bedrijfschappen eind 2014 hadden. Geurts verwijst daarbij onder andere naar het totaal van de bankmiddelen van de PBO-organisatie van € 77 miljoen aan het einde van 2015.

Waar zijn de miljoenen?

De gereserveerde gelden voor de afvloeiing van werknemers is mogelijk niet volledig uitgeput, omdat veel medewerkers elders werk vonden en de reserveringen daarvoor dus niet hoefden te worden gebruikt. “Waar zijn al deze miljoenen gebleven?”, vraagt Geurts.

Eén reactie

  • Tiny1946

    Dat is niet moeilijk waar het boeren geld naar toe is heffingen mestwet minder opbrengst door niet voldoende mogen bemesten de pachtprijzen omhoog gedaan energie prijzen. het boeren geld van product schappen is ook niet moeilijk wie aan het bakje zat heeft de zakken gevuld dat waren ze wel gewoon. Daar kan ik nog meer van schrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.