Home

Nieuws 1 reactie

Agrarische export naar Turkije relatief gering

Van de Nederlandse export van voeding en levende dieren gaat 0,4% naar Turkije.

In 2016 bedroeg de exportwaarde van voeding en levende dieren naar Turkije € 260 miljoen. In totaal wordt voor € 5,4 miljard aan goederen geëxporteerd naar Turkije. Dat is 1,2% van de totale goederenexport in 2016. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Koffie, thee en cacao

De export van voeding en dieren naar Turkije bestond voornamelijk uit koffie, thee en cacao (€ 93 miljoen) en bereide voedingsmiddelen (€ 88 miljoen). De belangrijkste exportproducten zijn machines en vervoermaterieel, die goed waren voor € 1,65 miljard, en chemische producten met een totale waarde van € 1,55 miljard.

0,7% van totale goederenimport

In 2016 werd voor € 2,8 miljard aan goederen geïmporteerd vanuit Turkije, dat is 0,7% van de totale goederenimport. Bijna € 470 miljoen betrof import van voeding, waarvan voor € 280 miljoen aan groenten en fruit en voor € 113 miljoen vis.

Eén reactie

  • 200113528

    heel simpel een boycot van hen:Ook niets van de turken er meer in.

    Reactie gewijzigd door een beheerder

Of registreer je om te kunnen reageren.