Home

Nieuws 3 reacties

1.300 mensen volgden Grutto Amalia

De bekendste grutto van Nederland is terug van overwinteren.

Op 14 maart om 9.37 uur kwam Grutto Amalia na een vlucht van 4.900 kilometer vanuit Zuid-Senegal via Spanje aan in haar broedgebied in Friesland. De tocht van de weidevogel werd online gevolgd door 1.300 mensen. Zij konden een prijs winnen als ze goed wisten te voorspellen wanneer Amalia in Friesland aan zou komen. De winnaar krijgt een reis naar Zuid-Spanje. De grutto-volgactie is georganiseerd door King of the Meadows en Vogelbescherming Nederland.

Laatste reacties

  • koestal

    MOOIE ACTIE

  • koestal

    De laatste der mohikanen

  • koestal

    Nu nog even het Groene Hart in Zuid-Holland vol bouwen na de Vinex wijken,dan kunnen de grutto,s wel in Afrika blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.