Home

Nieuws 12 reacties

NVWA stuurt rekening voor hercontrole

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat veehouders extra kosten in rekening brengen als het nodig is aanvullende controles uit te voeren na een geconstateerde overtreding. Het nieuwe beleid, dat vorig jaar april al is aangekondigd, gaat per 1 maart 2017 in.

Het NVWA-beleid houdt in dat de kosten van aanvullende, officiële controles voor diergeneesmiddelen, dierenwelzijn en diergezondheid in rekening worden gebracht bij de gecontroleerde veehouder. Het gaat niet om de reguliere controles, maar om aanvullende vanwege een eerder geconstateerde overtreding of omdat de NVWA een sterk vermoeden heeft dat de ondernemer de wet niet naleeft.

De rekeningen worden gestuurd na hercontroles op inspecties die vanaf 1 maart worden uitgevoerd. De rekening bestaat uit een startbedrag van € 106,68 plus een kwartiertarief van € 41,13 voor de uitvoering van de aanvullende controle. Daarbovenop rekent de NVWA administratiekosten van (gemiddeld) € 31,58 per uur.

Lees ook: Bedrijven betalen €75 miljoen aan NVWA-keuringen

Laatste reacties

 • fietskip

  Het word tijd denk ik dat de hele controle op film vastgelegd word door de boer!
  En als de controleur geen antwoord heeft op de scherpe vragen van de boer dan kunnen we voor ons zelf bewijzen dat de overheid niet meer weet waar ze mee bezig is.

 • holkenborg

  dit is toch niet normaal dat uur tarief

 • WT

  Hoe is het in andere EU- landen gesteld? Oproep aan Jan Braakman en collegae
  om dit is haarfijn uit te zoeken. Maak je eens dienstbaar voor jullie klanten.

 • JKr

  Kan ik ook mijn uren in rekening brengen bij een controle waarbij niets gevonden wordt?

 • mariapeel

  Gewoon weg sturen Dan kunnen ze niks in rekening brengen. Zielige nederlandse overheid maakt meer kapot Dan ze lief is

 • kakelvers

  Van een kale kip kun je toch wel plukken. Regels maken, controle op controle en facturen innen. Nederland ten top!

 • .....

  Het wordt de meeste boeren nu toch wel duidelijk dat Nederland niet meer op ze zit te wachtten. (Alleen op zondagavond in BZV want daar zijn ze de clown van de natie en kan iedereen lekker om ze lachen) .Het lijkt wel een soort pogrom

 • R. B.

  Dan is het wel van belang dat ze mensen sturen die verstand van zaken hebben.
  Als ze niet het fatsoen hebben om een afspraak te maken gewoon weigeren.
  Altijd laten douchen en vragen lijst laten invullen waarop ze moeten vermelden waar ze de afgelopen 72 uur zijn geweest ook privé dit allemaal i.v.m. hygiëne . Tip vertel direct dat je alles opneemt dit recht heb je namelijk ook. Op deze manier kan je ze duidelijk maken dat je ook rechten hebt.

 • waldpyk

  Bij een pogrom wordt j tenminste uit je lijden verlost. Hier laat men de beoogde prooi tegen uurtarief nog even spartelen.
  En weet U allen wat het allerergste is?
  Het verlies aan werkplezier, de gedachte dat je eigenlijk "vogelvrij" bent verklaard.
  Schuldig voor de veroordeling.
  Bijna niemand hier is boer geworden om er snel rijk van te worden want dan had jecwel een andere baan met betere werktijen en arbeidscondities uitgekozen zoalsbeurshandelaarvof wietteler maar het wordt ons de laatste jaren wel verdomd moeilijk gemaakt om de leuke kanten van het boer zijn nog te zien.
  Het gevoel dat je "ongewenst" bent in dit land wordt steeds groter.

 • wimscheerders

  voor overtredingen na controle hebben ze toch al boetes die de kosten ruim dekken , moet daar dan ook nog een uur tarief van zon 300 € bovenop

 • Jan-Zonderland

  Er staan een paar leuke suggesties in de reacties die mijns inziens rectvaardig zijn: bij (onaangekondigd) bezoek, een formulier overhandigen waarop uw eigen regels staan en waaraan de controleur moet voldoen alvorens u hem toegang tot uw bedrijf kunt verlenen: douchen (waar ? dat is zijn probleem), verantwoording van verblijfplaatsen de laatste 72 uur en mededeling dat alles op video wordt vastgelegd. Ik kan me voorstellen dat er controleurs zijn die dan wel willen "onderhandelen" maar het kan ook averechts werken.

 • koestal

  Dat kunnen ze wel,wat een flauw stel !!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.