Home

Nieuws 1 reactie

Hagelschadezaak krijgt vervolg voor Hof Den Haag

Theo Sonnemans geeft de strijd tegen zijn verzekeraar Interpolis over de hagelschade nog niet op. Hij is – gesteund door ZLTO – naar het Gerechtshof in Den Haag gestapt.

De melkveehouder uit het Brabantse Someren heeft afgelopen jaar veel schade geleden door een extreme hagelbui. Omdat hij geen hagelverzekering heeft maar alleen een stormverzekering, wilde Interpolis de schade niet vergoeden. De Rotterdamse kortgedingrechter was het met de verzekeraar eens. Het ging om hagelschade en Sonnemans had er bewust voor gekozen geen hagelverzekering te nemen, aldus de rechter.

Lees meer over deze hagelschadezaak

Zonder er ruchtbaarheid aan te geven heeft Sonnemans in overleg met ZLTO eind vorig jaar besloten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak in kort geding. Beide partijen hebben afgesproken dat de zaak schriftelijk wordt afgedaan; er komt geen rechtszitting in Den Haag.

ZLTO blijft van mening dat de schade nooit was ontstaan als de storm niet had bijgedragen aan de vorming van de enorm grote hagelstenen.

Theo Sonnemans - Foto: ANP
Theo Sonnemans - Foto: ANP

Uitzonderlijke zaak

Volgens ZLTO-jurist Rico Ligtvoet gaat het in deze uitzonderlijke zaak namelijk wel degelijk om schade die zou moeten vallen onder de stormverzekering van Sonnemans. Ligtvoet: “Het vonnis in kort geding geeft ons voldoende aanleiding om in hoger beroep te gaan. In de overwegingen bij het vonnis stelt de rechter namelijk dat de grote ijsbrokken nooit konden zijn ontstaan zonder de invloed van de storm. Dat was voor ons reden genoeg om in hoger beroep te gaan bij het Hof Den Haag, want dat betekent volgens ons dat de storm aan de basis staat van de veroorzaakte schade.”

Oordeel eind februari verwacht

Ligtvoet verwacht eind februari het oordeel van het Hof.

Als dat vonnis positief uitvalt voor Sonnemans en Interpolis toch moet betalen, zullen er volgens Ligtvoet meer boeren gaan claimen. "Zeker zo’n tachtig boeren die ook bij Interpolis een stormverzekering hebben, zullen dan hun schade op de verzekeraar proberen te verhalen."

Eén reactie

  • boer drenth

    premie beuren ,daar zijn ze goed in . maar als er schade is dan gaan ze in allerlei bochten liggen om er onderuit te komen. nooit vlot afwerken, maar altijd moeilijk doen . veel succes.

Of registreer je om te kunnen reageren.