Home

Nieuws 1 reactie

Eerste rundveestal Koolen Wichmond krijgt vergunning

Gemeente Bronkchorst heeft terecht een omgevingsvergunning afgegeven voor de bouw van de veestal van Dutch Dairy Genetics in het Gelderse Wichmond (bij Vorden).

Dat heeft de Raad van State woensdag uitgesproken.

Tegen de vergunning was bezwaar gemaakt door omwonenden en de Vereniging Gelderse natuur en Milieufederatie. De vestiging van het bedrijf van ondernemer Kees Koolen heeft tot grote beroering geleid in de regio.

Het ging aanvankelijk om een stal voor 72 stuks jongvee en 20 fokstieren. Later werd dat veranderd in 70 melkkoeien en 20 fokstieren.

Procedures andere stallen

De hoogste bestuursrechter zegt dat bij de aanvraag voor de vergunning voor deze stal geen rekening hoeft te worden gehouden met eventuele plannen voor toekomstige stallen, waarover ook nog procedures lopen.

Deze procedure staat los van de aanvraag voor het vestigen van een rundveebedrijf met 1.345 koeien van hetzelfde bedrijf.

Eén reactie

  • NoordHollander

    het lijkt er een beetje op dat wichmond belangrijker is voor koolen dan veehouderij starten anders was hij al lang elders begonnen............nu dan embryoos exporteren naar brazilie, waar willy van bakel koolen als eerste boer ipv beroven zal helpen met opstarten grote melkveehouderij

Of registreer je om te kunnen reageren.