Home

Nieuws 4 reactieslaatste update:8 feb 2017

Bijna 96% aanvragen betalingsrecht afgehandeld

Op 31 januari 2017 is 95,8% van de aanvragen van uitbetaling betalingsrechten over het jaar 2016 afgehandeld. 83,6% van de aanvragen is volledig afgehandeld.

Dit betekent dat aanvragers het volledige bedrag hebben ontvangen of een afwijzing van de uitbetaling hebben gehad. In totaal 38.357 bedrijven hebben een volledige betaling ontvangen, in totaal gaat dat om een bedrag van €560,5 miljoen. Circa 1.350 bedrijven hebben een afwijzing ontvangen. Een klein deel (12,2%) heeft een eerste betaling ontvangen en krijgt zo snel mogelijk het resterende deel, dat betreft 5.800 bedrijven. Dit kan pas als alle controles zijn afgerond. Dat meldt RVO.nl. Volgens de uitvoeringsorganisatie is de voortgang in lijn met de doelstelling.

Redenen

Voor aanvragers die per 31 januari nog geen beslissing hebben ontvangen of alleen een eerste betaling geldt meestal dat de verplichte controles nog niet zijn afgerond. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. De meest voorkomende situaties zijn volgens RVO:

• De resultaten van de controles op de vergroeningseisen die in het najaar zijn uitgevoerd, moeten nog worden beoordeeld en verwerkt;

• Het resultaat van een uitgevoerde fysieke controle is nog niet bekend;

• Het rekeningnummer van de aanvrager is niet bekend bij RVO.nl;

• De controles van aanvragen die zijn gedaan door bedrijven die zijn uitgesloten van directe GLB-betalingen, zijn nog niet afgerond.

Andere situaties die ook voor een latere uitbetaling zorgen zijn bijvoorbeeld een zware overtreding van de randvoorwaarden of als percelen zijn opgegeven die (gedeeltelijk) niet aangemerkt kunnen worden als landbouwgrond of die te groot zijn opgegeven. Hierdoor zijn aanvullende controles nodig.

Laatste reacties

 • Insp.

  560,5 miljard?
  Dat moet een vergissing zijn!

 • koestal

  Heb nog niks ontvangen ,maar heb ook geen afwijzing of overtreding gehad. Ik hoor niets en zie niets

 • Wim Esselink

  @Insp.
  Het is €560,5 miljoen inderdaad.
  Dank voor de oplettende blik.
  Het wordt zo snel mogelijk gecorrigeerd.

 • WGeverink

  Best spannend Wie zoet is krijgt geld en wie stout is wordt gekort.

Of registreer je om te kunnen reageren.