Home

Nieuws 2 reacties

Actie tegen diertransport met posters in bushokjes

De internationale dierenbeschermingsorganisatie Compassion in World Farming Nederland (CIWF) hangt deze week in 141 bushokjes door het hele land posters tegen diertransporten over lange afstanden.

CIWF spreekt over schokkende posters die de busreiziger moet oproepen in actie te komen. Ze worden opgeroepen een petitie voor een Europees verbod op verre veetransporten te tekenen. De posteractie is geheel gefinancierd via crowdfunding.

Volgens Geert Laugs, directeur CIWF Nederland, zijn verre veetransporten extreem wreed. “Europa mag de massale roep om een verbod van verre veetransporten niet langer negeren.”

Lees meer op Boerderij.nl over veetransport over lange afstanden

Laatste reacties

  • JKr

    Ze moeten eens in een volle bus of trein foto's maken.

  • WGeverink

    Het ligt er aan wat voor vee er wordt vervoerd en hoe je het doet. Met wrakke afgemolken Holsteins wil je dicht in de buurt blijven terwijl er voor varkens geen limiet is als de zaken voor elkaar zijn. Om een voorbeeld te noemen: In de negentiger jaren gingen er elke week transporten met fokmateriaal van NPD van Saskatoon via Vancouver aan de westkust van het continent (waar varkens van Vancouver island werden bijgeladen) naar North Carrolina op steenworp afstand van de oostkust van het Noord Amerikaanse continent. Die trip was ongeveer 6500 kilometer lang en de varkens leden er helemaal niets aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.