Home

Nieuws laatste update:14 dec 2017

Nauwelijks beweging in veevoermarkt

De veevoermarkt bevindt zich in rustig vaarwater.

Handelaren zien dat er maar weinig gebeurt. De prijzen komen dan ook niet van hun plek. De enige spanning in de markt zit in de hoek van de aardappelproducten.

Prijzen onder druk

Omdat de aardappelverwerkende industrie op volle toeren draait op dit moment, komt er veel restproduct vrij. Dat zorgt ervoor dat de prijzen voor de aardappelproducten die afgezet worden richting veehouderij onder druk staan. Aardappelstoomschillen noteren inmiddels € 1,70 per % droge stof, terwijl de prijs voor aardappelpersvezels vorige week zakte naar € 26 per ton bij een doorvoercontract. De prijsdruk is ondanks de recente dalingen nog niet verdwenen.

Ruim aanbod kuilmais

De handel in kuilmais is er wel, maar om grote volumes gaat het nog niet. Rundveehouders hebben meer dan voldoende voorraad en bijkopen is op dit moment nog geen noodzaak. Op de lange termijn zal de prijs van kuilmais gaan dalen, verwachten handelaren. Het aanbod is namelijk aan de ruime kant, terwijl de vraag naar verwachting niet groot zal zijn. Dat zet de markt onder druk en zorgt voor druk op de prijs.

Het omgekeerde geldt voor hooi en stro. Zeker het aanbod aan goed stro is beperkt. Akkerbouwers die voorraad hebben, houden dit nog even vast met het oog op de verwachte hogere prijzen, komend voorjaar. Hoe de prijs zich exact gaat ontwikkelen, durven handelaren niet te zeggen, maar dat goed stro nog in prijs gaat stijgen, lijkt onvermijdelijk.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.