Home

Nieuws 11 reacties

Klachten van keurmeesters over slachthuizen

Vleeskeurmeesters luiden de noodklok over de situatie in veel Nederlandse slachthuizen.

Hilversum – Vleeskeurmeesters luiden de noodklok over de situatie in veel Nederlandse slachthuizen. Dat meldt het programma EenVandaag van AvroTros op zijn website. Volgens 2 anonieme keurmeesters staan de controleurs onder grote druk van de slachterijen en is er met 11 seconden per karkas veel te weinig tijd voor een goede controle.

Bedreigingen

De Bussumse dierenarts Arabella Burgers stelt dat keurmeesters zelfs blootstaan aan bedreigingen. Zij werkt overigens zelf niet in slachterijen, maar bij een praktijk voor huisdieren, en heeft dit van horen zeggen.

NVWA: ‘Kritiek doet geen recht aan werk controleurs’

NVWA stelt in een reactie op de site van EenVandaag dat de kritiek van twee anonieme medewerkers van keuringsinstantie KDS geen recht doet aan het werk dat met grote inzet gedaan wordt door de controleurs. Ze verwijst naar audits van de Europese Commissie en andere autoriteiten over veranderingen ten goede na invoering van een verbeterplan in 2014.

COV

Slachterijorganisatie COV zegt ‘zich niet te herkennen in de anonieme verklaringen van de KDS-medewerkers.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Van horen zeggen wordt je niet zwanger. Zou je ook zendtijd krijgen als je hebt gehoord dat er wel 10 boeren zijn die vinden dat hun werkdruk ook te hoog is?

 • John*

  Inderdaad als je boer zegt dat je voor de beloning die je krijgt je product niet kan maken zeggen ze je dan loop maar wat harder of stop ermee. Dat zullen ze tegen die keuringsartsen ook wel gezegd hebben. Dat is toch de huidige samenleving? alles voor lage consumentenprijzen zodat ze 3 keer per jaar het vliegtuig naar een ver oord kunnen pakken.

 • deB.


  Daar gaaaaaan we weer!!!

  Wordt al decennia geslacht, nu anno 2017 is het allemaal mis.....

  Mensen ga aan't werk, ipv je geld verdienen met onzin baantjes, daar zit dit land overvol!!! mee BAH

  Tijd om alle schappen eens 2 wkn leeg te draaien...stelletje oproerkraaiers

 • Bennie Stevelink

  Ik kan uit het artikel twee conclusies trekken:
  1 De dieractivisten zijn geïnfiltreerd in alle geledingen van de media en misbruiken dit voor hun vega-propaganda.
  2 Ze hebben zo weinig slechts over de slachterijen kunnen vinden dat ze zich moesten behelpen met twee anonieme personen en een katten-dierenarts die iets verklaart “van horen zeggen”. Qua feiten armoe troef.

 • DJ-D

  Morgen weer kamervragen.....

 • panasonic

  Elk jaar rond deze tijd, verhalen als deze.
  Zo wordt de sector onderuit gehaald.
  Slechte media!!

 • krulsaart

  Van horen zeggen. Klinkt betrouwbaar.

 • farmer135

  Inderdaad eenvandaag hoog journalistiek gehalte. 'van horen zeggen '

 • vragenantwoord

  het wordt tijd dat b.v. lto een media tak krijgt, en dat die dan ook bijhouden welke journalisten welke artikelen maken rondom landbouw en landbouw producten, denk dat dan al heel wat lijntjes met personen/activisten en verwevenheden zichtbaar worden....

 • fietskip

  inderdaad @ Bennie zo is het.
  misschien zelfs tot in de slachterij!

 • boerke brabant

  ik heb horen zeggen dat dierenarts Arabella burgers in haar woonkamer stiekem goudvissen in een ronde kom laat zwemmen ! schande.. Marianne doe hier iets aan !!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.