Home

Nieuws 7 reacties

CDA wil puin stallen hergebruiken

Het slopen van leegstaande stallen en andere agrarische gebouwen moet aantrekkelijker worden, om verloedering van het platteland tegen te gaan. Dat vindt CDA-Kamerlid Jaco Geurts.

Bij de behandeling van de landbouwbegroting in de Tweede Kamer presenteert hij het voorstel om de afzet van puin goedkoper te maken. Een aantrekkelijker sloopbeleid moet verloedering van het platteland tegengaan, nu er steeds meer gebouwen leeg komen te staan. Geurts wil dat de minister met betrokkenen en de provincies om tafel gaat om te zorgen dat het puin van gesloopte stallen gebruikt wordt voor nieuwe infrastructuur, zoals wegen, in de regio’s zelf.

Boeren beschermen tegen criminelen

CDA wil leegstaande bebouwing voorkomen. “We willen geen verval, of gebruik van deze leegstand door criminelen”, aldus Geurts. CDA heeft bij de begrotingsbehandeling van Justitie en Veiligheid ook al aandacht gevraagd voor de positie van boeren. ’Eén op de acht boeren wordt benaderd door criminelen of zijn er direct het slachtoffer van’, aldus de partij. CDA wil dat de regering gaat kijken hoe boeren kunnen worden ondersteund en beschermd.

D66: overgang naar kringlooplandbouw stimuleren

D66-Kamerlid Tjeerd de Groot wil dat landbouwminister Carola Schouten met een agenda komt voor de overgang naar kringlooplandbouw. Hij wil ook dat belemmerende regelgeving wordt weggenomen, zoals het verbod op het gebruik van insecten als diervoer, terwijl dit volgens De Groot een prima eiwitbron is.“Ook moeten boeren door wetgeving dierlijke mest afvoeren en kunstmest aanvoeren. Dat is tegen een gezonde kringloop in”, aldus De Groot.

Laatste reacties

 • kleine boer

  En dat gebeurd nu nog niet? sjonge het wiel 2 x uitvinden....

 • mts_kuijpers

  Jacco had eerst moeten nadenken voordat hij dit zei. Toont maar weer eens aan hoe ver de kamerleden van de praktijk zijn afgedwaald.

 • klein boertje

  wat een puinhoop.

 • Maas1

  Zorg er maar voor dat er een koppeling gecreëerd wordt waarbij de sloop van een stal en de daarbij vrij komende depositie ruimte over gedragen word aan een boer die door wil met zijn bedrijf,en of maak NH3 weer en de daarbij behorende depositie ruimte weer verhandelbaar ook als er geen sloop plaats vind maar enkel bv functie verandering,naast sloopmeters en of bouwkavel en het verhandelbaar maken van depositie zijn er alleen winnaars, de grote verliezer is de crimineel die zijn oog op het platteland zal laten vallen.Bij dergelijke slimme constructies word verloedering en leegstand en criminaliteit tegen gegaan.

 • Peerke1

  Een auto die aan alle eisen voldoet mag ook het hele jaar op dezelfde plaats blijven staan ook al neemt ie een hele parkeerplaats in. Moet die eigenaar toch zelf weten. Vrijheid blijheid.

 • gerben5

  Ik stel voor dat we dat puin in de hofvijver dumpen en er bord bijzetten :dit is er over van de familiebedrijven

 • ericvanzutphen

  \ja Jacco
  eest goed informeren gebroken puin word nu al volop gebruikt bv bij nieuwe stallen onder erfverharding als je gebroken puin moet kopen betaal je er volgens mij nog steeds voor ! heb jaren terug gesloopt kosten breken puin tussen 3 a 4 euro per ton gebroken puin koste toe 7 euro per ton ,laat hij zich maar eens sterk maken om de staldering van tafel te krijgen in \brabant wat een gedrogt

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.