Home

Nieuws

Zienswijzen bouwstop geitenhouderij Gelderland

Tegen de plannen van provincie Gelderland om de bouwstop voor de geitenhouderij voor onbepaalde tijd in te voeren, zijn door 36 personen/organisaties zienswijzen ingediend.

Hoeveel zienswijzen dit zijn, kon een woordvoerder van de provincie nog niet zeggen. De bouwstop is ingevoerd nadat het zogenoemde VGO in een onderzoek had aangetoond dat geitenbedrijven schadelijk kunnen zijn voor de volksgezondheid.

Onder andere LTO en Gelderse geitenhouders die worden bijgestaan door van Westreenen adviseurs, hebben zienswijzen ingediend.

‘Vervolgonderzoek nodig’

Sjaak van Schaik van Van Westreenen adviseurs vindt het onbegrijpelijk dat er op basis van een onderzoek waaraan de provincie geen nuance aanbrengt, zulke harde plannen worden gemaakt. “Overijssel, Utrecht en Limburg hebben het onderzoek ook bekeken, maar besloten om er voorlopig geen concrete dingen mee te doen; zij zeggen dat vervolgonderzoek nodig is”. Van Westreenen heeft geitenhouders geholpen met het indienen van de zienswijzen tegen de verandering in de Omgevingsvisie.

Gedeputeerde Staten van Gelderland komt op 7 november met een commentaarnota waarin de zienswijzen zijn verwerkt. Gedeputeerde Staten zendt dan een voorstel naar Provinciale Staten, al dan niet gewijzigd onder invloed van de zienswijzen. Vervolgens is er op 22 november een hoorzitting voor degenen die een zienswijze hebben ingediend. Op 13 december zal Provinciale Staten een besluit nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.