Foto: ANP AlgemeenNieuws

Steeds meer vacatures in landbouw

Het aantal vacatures in de landbouw, bosbouw en visserij neemt toe. Dit blijkt uit cijfers van CBS.

Waar in het derde kwartaal van 2015 nog 1.000 seizoensgecorrigeerde vacatures waren, waren dat er in het derde kwartaal van 2017 1.700. Deze stijging is vooral te zien sinds het einde van 2016.

CBS publiceerde afgelopen week ook arbeidsdeelname- en werkloosheidscijfers. Daaruit blijkt dat het aantal werkzame personen stijgend is sinds half 2014. Doordat het aantal vacatures oploopt, terwijl het aantal werklozen afneemt, neemt de spanning op de agrarische vacaturemarkt toe.

Dat bedrijven uit de agrifood-sector staan te springen om hun vacatures te vervullen, blijkt uit de aanwezigheid van vele bedrijven op de Nationale Agri & Food Carrièredag die vrijdag wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Bedrijven uit de agrifood-sector staan als exposant op de carrièremarkt om mogelijke werknemers te ontmoeten en er is de mogelijkheid om direct te solliciteren op vacatures. Daarnaast worden er lezingen en workshops gegeven.

Naast bedrijven zijn er ook onderwijsinstellingen die op het studieadviesplein advies geven over opleidingen.

Beheer
WP Admin