Home

Nieuws 8 reacties

Schouten: samen met LTO optrekken in GLB-discussie

Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil samen met LTO optrekken in de aanloop naar het nieuwe Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Dat zei de minister tijdens de officiële aftrap van LTO Nederland nieuwe stijl, in het nieuwe LTO-kantoor dat naast het ministerie is gevestigd.

‘Ik denk dat LTO Nederland in de nieuwe vorm met één stem namens de boeren een waardevolle partner kan zijn in het verdedigen van de boerenbelangen in Nederland en in Europa”, zegt Schouten. “We hebben elkaar nodig. Dat was zo en dat blijft zo”, aldus de minister.

Schouten: kabinet met oog voor de boer

Ze benadrukt dat het nieuwe kabinet oog heeft voor de boer. “De agrarische sector is onmisbaar en draagt een grote verantwoordelijkheid. Niet alleen als voedselproducent, maar ook voor natuur, landschap, klimaat en energie. De maatschappij vraagt veel van de boer. Dat vraagt om een kabinet dat oog heeft voor de boer en dat meedenkt. Dat gebeurt bij dit kabinet, dat kan ik u verzekeren. Ik noem maar even de warme sanering van de varkenshouderij in een gebied waar veel dieren en mensen samen wonen. De sanering zal de spagaat tussen productie en leefbaarheid moeten verbeteren”, aldus Schouten.

Kabinet wil dat de boer een eerlijke prijs krijgt voor zijn product en dat hij wordt beloond voor extra inspanningen

Daarnaast wil het kabinet de positie van de boer in de keten verbeteren, zodat deze ook een eerlijke prijs krijgt voor zijn product en dat hij wordt beloond voor de extra inspanningen die hij levert.

De minister zegt dat ze hoopt op een goede samenwerking met LTO. “Niet om elkaar onvoorwaardelijk te steunen, maar om elkaar scherp te houden”, aldus de minister.

Laatste reacties

 • He'..... heerlijk me weer eens gesteund te voelen ,en niet het pispaaltje of het wisselgeld van den Haag te hoeven fungeren

 • jeannettedekker1

  Binnenkort maar even gezellig op de koffie bij de nieuwe buurtjes

 • johanvm

  is het ook niet belangrijk om de nmv erbij te betrekken
  van lto weten we wel dat we niet veel goeds kunnen verwachten

 • mtseshuis

  Lijkt me wel zo handig ook de NMV uit te nodigen, alleen LTO komt niet veel goeds van hebben we de afgelopen jaren pijnlijk kunnen ervaren, en nu nog!

 • Attie

  Inderdaad wel goed als Wiegersma er ook bij zit, voor wat meer evenwicht !

 • moi !

  Ook ik ben van mening dat de discussie groep vrij smal is.

 • hollandagri

  Helemaal eens met voorgangers NMV betrekken voor gezond boerenverstand, club die geen last heeft nevenactiviteiten.

 • Bennie Stevelink

  Het GLB omvat de gehele landbouw, niet alleen de melkveehouderij.
  Desondanks mag de NMV er van mij best bijzitten. Ben wel benieuwd welk standpunt ze innemen en hoe zich dat verhoudt met de politieke realiteit.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.