Home

Nieuws

Goed derde kwartaal voor eigenaar Rendac

Darling Ingredients Inc. (eigenaar van Rendac) kan een goed derde kwartaal van 2017 noteren. Het bedrijf dat wereldwijd actief is in onder andere het verwerken van organische reststromen en dierlijke bijproducten zag vooral een sterke prestatie in de vaste diervoeding.

De netto-verkopen stegen met 9,8% naar $ 937,7 miljoen (€ 804,6 miljoen), terwijl deze in 2016 nog $ 853,9 miljoen waren. De netto-inkomsten daalden echter wel van $ 28,7 miljoen in 2016 naar $ 7,8 miljoen in 2017. Deze afname komt volgens het bedrijf door hogere kosten voor verkoop en administratie, hogere algemene kosten en hogere afschrijvingskosten door de nieuwe fabriekslocaties in het segment diervoedingsingrediënten. De brutowinst voor aftrek van de overheadkosten was $ 110,5 miljoen (€ 94,8 miljoen).

Verbeterde prestaties

Het segment ingrediënten diervoeder zag een stijging in de brutowinst voor aftrek van de overheadkosten van 2% en een stijging in de brutomarge met 6,9%. Het volume verwerkte grondstoffen steeg met bijna 4%. Ook het volume in het voedingssegment liet een stijging zien, van ruim 9%.

Het voedingssegment van het bedrijf zag verbeterde prestaties in de gelatinemarkten. Onder andere hierdoor stegen de inkomsten in dit segment met bijna 15% en de brutomarge steeg met meer dan 18%.

Waarde aandelen Darling gedaald

Voorzitter en CEO van Darling Ingredients, Randall C. Stuewe, zei dat ondanks de brand op de Rendac-locatie in Son en de algemene seizoensafhankelijke invloeden op het derde kwartaal, de belangrijkste financiële prestatiecijfers er goed uit zien. Na de bekendmaking van de cijfers liet de waarde van de aandelen van Darling echter een dalende lijn zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.