Home

Nieuws 2 reacties

Fransen organiseren top over EU-landbouwbeleid

De Franse minister voor landbouw, Stéphane Travert, organiseert op 19 december een topconferentie met zijn Europese collega’s en de Europese Commissie over de toekomst van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) in de Europese Unie.

Minister Carola Schouten heeft al laten weten die dag ook naar Parijs te komen, aldus een mededeling van haar woordvoerder. Of de ook uitgenodigde landbouwcommissaris Phil Hogan aanwezig is, is nog niet duidelijk.

Nieuwe onderhandelingen

Travert wil proberen in de EU-lidstaten medestanders te vinden voor de Franse standpunten rond de toekomst van het GLB. Daarnaast wil de minister ‘piketpaaltjes uitzetten en samen eens goed over de zaken filosoferen’, heeft hij in de landbouwcommissie in het Franse parlement verklaard. “Zo’n bijeenkomst kan ons mooie perspectieven opleveren met het oog op de komende onderhandelingen.”

Tegen verlaging EU-budget

Frankrijk is over het algemeen tegen het uitkleden van het landbouwbeleid, waarvan het land tot nu toe het meeste profijt trekt. Travert stelt dan ook steeds dat hij ‘een sterk en ambitieus GLB voorstaat’. Zijn voorganger in de vorige regering, Stéphane Le Foll, hield enkele jaren geleden een soortgelijke conferentie voorafgaande aan de toenmalige onderhandelingen over het GLB.

Laatste reacties

  • Henk Tennekes

    Met haar instemming met de verlenging van de toelating van glyfosaat heeft Carola Schouten een visitekaartje afgegeven. Als ze zich morgen bij de hoorzitting in de Tweede Kamer over de teloorgang van biodiversiteit ook blijft verzetten tegen uitvoering van de aangenomen moties Ouwehand voor een verbod op de neonicotinoïden, weten we helemaal zeker dat van deze Landbouwminister niets goeds te verwachten is en we hard op weg zijn naar een ecologisch Armageddon.

  • farmerbn

    Bah; sinds mijn lagere school hoor ik niks anders dan dat de wereld vergaat door mest en plantbeschermingsmiddelen. Maar ook hoor ik steeds dat de rivieren nog nooit zo schoon zijn geweest en dat er recordhoeveelheden graan geproduceerd worden. Die laatste twee kun je meten dus daar heb ik het meeste vertrouwen in. Dat de wereld vergaat is doemdenken en levert mensen die dat doen erg veel geld op. Doemdenken is een bedrijfstak geworden.

Of registreer je om te kunnen reageren.