Home

Nieuws 2 reacties

Coalitiepartijen Overijssel eisen hulp voor boeren bij sanering

Een angstbeeld voor leden van Provinciale Staten van Overijssel is het toenemend aantal boerderijen waarvan de eigenaar niet in staat is om deze te saneren.

Het buitengebied moet niet vol komen te staan met oude boerderijen met asbestdaken waar niemand wat aan wil of kan doen. Dat werd woensdagavond duidelijk tijdens de Statenvergadering waar de begroting 2018 aan de orde was.

Oude boerderijen verkopen

Statenleden zijn ongerust over het lot van boerderijen waarvan de boer gestopt is. De provinciale politici vrezen dat op dergelijke bedrijven geen financiële ruimte is om het voormalige bedrijf te onderhouden of het in zo’n staat te brengen dat het verkocht kan worden.

Daarom roepen de Statenleden van de coalitiepartijen CU, VVD, CDA en D66 milieugedeputeerde Annemieke Traag op om te komen met een pakket aan maatregelen die de verkoop van gewezen boerenbedrijven kan vergroten. Ook zou in die maatregelen de optie van het saneren of slopen van het bedrijf moeten worden meegenomen.

‘Sloopbank’ nodig

Omdat banken waarschijnlijk niet staan te trappelen om dergelijke verbouwingen en/of sanering die de verkoopbaarheid moeten vergroten te financieren, zou de provincie zich garant moeten stellen, vinden de Statenleden van de coalitiepartijen. Ook zou er een ‘sloopbank’ moeten komen die een overzicht biedt van die boerderijen die voor sloop in aanmerking komen. Volgens Provinciale Staten is zo’n overzicht belangrijk voor projectontwikkelaars die op de te slopen locaties iets willen ontwikkelen.

Verantwoordelijk gedeputeerde Annemiek Traag was niet bereikbaar voor commentaar.

Laatste reacties

  • koestal

    Ze is blijkbaar ook traag.

  • koestal

    De Rabobank wil wel helpen,ze willen ook graag op je geld passen

Of registreer je om te kunnen reageren.