Home

Nieuws 4 reacties

Bleker en Brinkhorst: snoeiharde aanpak mestfraude nodig

Oud-bewindslieden Henk Bleker (CDA) en Laurens Jan Brinkhorst (D66) kunnen weinig goede woorden vonden voor ondernemers die sjoemelen met mest.

In een dubbelinterview in NRC Handelsbladzeggen de twee geschrokken te zijn van de geschetste situatie. Bleker: “Dat het een vorm van georganiseerde criminaliteit zou zijn, dat was mij niet op die manier bekend.”

Brinkhorst meent dat varkenshouders zitten in een sector ‘waar een cultuur van corruptie is ontstaan en waar de overheid niet goed op toeziet’

Brinkhorst, die in de periode van 1999 tot 2002 de scepter zwaaide op het landbouwdepartement, meent dat varkenshouders zitten in een sector ‘waar een cultuur van corruptie is ontstaan en waar de overheid niet goed op toeziet. Ik vrees dat we voor een heel groot probleem staan’.

Bleker: ‘Ik zie geen cultuur van corruptie’

Daarmee is Bleker (staatssecretaris van 2010 tot 2012) het niet eens: “Ik zie geen cultuur van corruptie. Ik woon een groot deel van mijn tijd op het platteland en heb te maken met mensen die onze Groningse akkerbouwers voorzien van mest uit Brabant en het oosten van het land. Het zijn keurige ondernemers. Maar als het waar is wat NRC Handelsblad heeft aangetroffen, dan zeg ik: snoeihard aanpakken, die gasten die dit flikken. Punt.”

Brinkhorst: “Ik denk dat ik het met dat laatste wel eens ben.”

Laatste reacties

 • alco1

  Het zou toch wat zijn als deze heren het niet zouden veroordelen.
  Maar waar het in feite om gaat is dat het niet zonder meer te bewijzen is.
  Analyses laten grote verschillen zien uit dezelfde ton.

 • a van Gerwen

  Hebben ze Brinkhorst ook weer uit de mottenballen getrokken.

 • klein boertje

  hoe zat het ook alweer brinkhorst je wwet wel met die mkz in kwb

 • Bolder01

  Ooooooo,nee toch. Begraaf hem onder de mottenballen

Of registreer je om te kunnen reageren.