Home

Nieuws 2 reacties

Jumbo en Aldi druk met transparantie en welzijn

Op de dag dat supermarkt Aldi een ‘Aldi Transparantie Code’ (ATC) introduceert, brengt Jumbo naar buiten als eerste supermarkt kalkoenvlees met 1 ster Beter Leven in de schappen te leggen.

Dierenwelzijn en productietransparantie, het zijn populaire thema’s bij de retail.

Voor de ATC van Aldi is een deel van het verse vlees voorzien van een QR-code. Met een scanner op de smartphone krijgt de klant extra informatie over het product. Zo zijn de leverancier, plaats van herkomst en plaats van verwerking zichtbaar. Ook geeft de code aan welk deel van het dier is verwerkt in het product. Op de bijbehorende site komen veehouders aan het woord die vertellen over hun bedrijf en het houden van dieren. In eerste instantie is alleen informatie over vers vlees te verkrijgen maar Aldi wil dit op termijn uitbreiden naar andere categorieën zoals eieren en verse vis.

Jumbo breidt intussen het Beter Leven-assortiment uit met kalkoensvlees.

Jumbo breidt intussen het Beter Leven-assortiment uit met kalkoenvlees. Vlees met 1 ster is vanaf nu verkrijgbaar en de supermarktketen biedt vanaf half december een hele kalkoen met 2 sterren aan. Jumbo zegt ook het varkens- en kipassortiment met 1 ster verder te hebben uitgebreid.

Scharreleieren ook naar 1 ster Beter Leven

Inmiddels is 98% van het verse varkensvlees en 81% van de varkensvleeswaren voorzien van het keurmerk. Het aanbod kip met het 1 ster is in 2017 verdubbeld. Alle overige verse kippenvlees en –vleeswaren worden inmiddels geproduceerd volgens het eigen concept Nieuwe Standaard Kip (NSK). Jumbo wil de scharreleieren van het huismerk zo snel mogelijk voorzien van 1 ster Beter Leven. Dit moet medio 2018 gerealiseerd zijn.

Laatste reacties

  • gradje1966@

    Nu de prijs nog +++++ voor alle extra werk

  • jan4072

    @gradje1966@ Helaas voor jouw de extra opbrengst in de supermarkt is opgegaan aan de extra administratie+etiketje en ICT kosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.