Home

Nieuws

Dutch Agri Food Week opent met grootste groentekraam

De derde Dutch Agri Food Week zal worden geopend met de grootste groentekraam van Nederland. Het event is op 9 oktober het startsein van tien dagen vol evenementen die een podium bieden aan de agrifoodsector in Nederland.

Bezoekers kunnen in de 200 meter lange kraam voor € 3 een zak vullen met verse groenten naar keuze. De opbrengst van de verkoop gaat naar de Utrechtse Voedselbank, evenals de groenten die overblijven aan het eind van de dag. Het openingsprogramma bestaat verder uit verschillende sprekers die hun perspectief delen over het thema voedsel en gezondheid.

De Dutch Agri Food Week is een jaarlijks terugkerend event waarin boeren, ondernemers uit de voedingsindustrie, overheden en wetenschappers in heel Nederland laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel. Dat is ook het centrale thema van dit jaar; voeding en gezondheid.

Toenemend besef van belang goede voeding

Elies Lemkes, voorzitter Stichting Dutch Agri Food Week, stelt dat dit thema is gekozen vanwege het toenemende besef van het aandeel van goede voeding in menselijke gezondheid. Samen met meer dan 300 partners worden 125 evenementen georganiseerd, die laten zien hoe de agrifoodsector lekker, gezond en veilig voedsel produceert.

De week is bedoeld voor consumenten met belangstelling voor voedsel, maar ook voor professionals die inzichten op het gebied van agrifood met elkaar en met het publiek willen delen. Daarnaast ligt de nadruk dit jaar extra op jongeren, om te laten zien dat de agrifoodsector interessant is om voor te leren en in te werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.