Home

Nieuws

Adviserend kwaliteitsteam agro en food Overijssel gestart

De provincie Overijssel is gestart met een kwaliteitsteam agro en food.

Het kwaliteitsteam adviseert verschillende partijen bij grootschalige uitbreiding of nieuwvestiging van agrarische bedrijven. Ondernemers, omwonenden, gemeentes en de provincie worden ondersteund door advies over ‘balans in verduurzaming en bedrijfsontwikkeling en de maatschappelijk dialoog’.

€ 12 miljoen beschikbaar

Het initiatief is onderdeel van het agro en food programma van de provincie. In totaal is er voor het programma € 12 miljoen beschikbaar. In het voorjaar zijn de omgevingsvisie en –verordening vastgesteld door de provincie. Daarin staat dat bij grootschalige uitbreiding of nieuwvestiging van agrarische bedrijven aanvullende kwaliteitsvoorwaarden gelden zoals duurzaamheid en sociale kwaliteit.

Uniek

Het kwaliteitsteam is onafhankelijk en bestaat uit diverse personen van onder andere Wageningen Livestock Research en Aeres Hogeschool Dronten. Naast dat het team advies geeft aan betrokken partijen bij een uitbreiding of nieuwvestiging, draagt het met kennis bij aan kennisbijeenkomsten. Volgens Hester Maij, gedeputeerde agro en food, is Overijssel uniek in deze aanpak.

Of registreer je om te kunnen reageren.