Home

Nieuws 1 reactie

2.500 fruitbomen vernield door landbouwvandalen

De golf van landbouwvandalisme in het Land van Maas en Waal houdt aan. Donderdag 19 oktober ontdekte een fruitteler in Altforst dat 2.500 van zijn fruitbomen zijn vernield.

Op een ander veld van dezelfde fruitteler zijn nog 50 bomen en het beregeningssysteem beschadigd. De teler zelf wil geen commentaar geven op de kwestie.

Bij de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) is de vandalisme-golf ook bekend. Voorzitter Marc André de la Porte weet dat de vernielingen een grote impact zullen hebben op de bedrijfsvoering. “De schade zal enkele tienduizenden euro’s bedragen”, vertelt hij. Bij de NFO zijn ook de eerdere gevallen in Boven-Leeuwen en Horssen bekend.

Werkwijzen niet bekend gemaakt

Over de toedracht en locatie van het vandalisme wil de politie niet veel kwijt. De politie wil de vandalen niet in de kaart spelen door informatie over werkwijzen publiek te maken. Het onderzoek is in volle gang. De politie bundelt de gevallen in de omgeving in de hoop meer te weten te komen over de dader of daders.

Eén reactie

  • Nick1983

    Bij die vandalisme in die mais dacht ik nog dat het dierengekkies waren ofzo. Maar dit heeft daar niks mee te maken. Moet daar niet 1 of ander natuurgebied komen wat een bepaalde partij niet voor elkaar kan krijgen ofzo? Het verhaal dat de jagers er achter zitten geloof ik ook niks van.

Of registreer je om te kunnen reageren.