Home

Nieuws 3 reacties

Veteraan wordt waarschijnlijk landbouwminister VS

Sonny Perdue III is volgens Amerikaanse media de belangrijkste gegadigde om landbouwminister te worden in het kabinet van aankomend president Donald Trump.

Perdue (70) is een politieke veteraan. Hij was onder meer van 2003 tot 2011 gouverneur van Georgia, één van de meest agrarische staten van de VS. Perdue runde een handelsbedrijf in granen en kunstmest.

Trump gewonnen door stemmen platteland

Perdue sprak meermaals met Trump en zou de favoriete kandidaat zijn, maar is nog niet officieel gekozen. De keuze wordt door boeren met belangstelling gevolgd. Trump won mede omdat een overweldigende meerderheid op het platteland voor hem stemde. Trump heeft gezegd een sterke Amerikaanse landbouw als een zaak van nationale veiligheid te zien, maar tegelijk kan zijn strenge immigratiepolitiek leiden tot arbeidstekorten in de agrarische sector.

Sonny Perdue. Foto: ANP
Sonny Perdue. Foto: ANP

Perdue: expert op landbouwgebied

Perdue sprak eerder zijn minachting uit over hoe ‘links’ Amerika alle onheil op klimaatverandering afschuift. Zelf gelooft Perdue niet dat de opwarming van de aarde primair aan menselijk handelen is toe te schrijven. Perdue zou niettemin goed liggen in de Democratische partij. Tot 1998 was Perdue politiek actief voor de Democraten, en hij geldt als een expert op het gebied van landbouw.

Als Perdue gekozen wordt, zal hij onder meer een nieuwe ‘Farm Bill’ die vanaf 2018 wordt ingevoerd, moeten ontwerpen. De grote herziening van de landbouwwetgeving liep grote vertraging op, omdat de Republikeinen meer steun voor boeren en minder geld voor een voedselbonnenprogramma wilden, en de Democraten het tegenovergestelde.

Laatste reacties

  • WGeverink

    Als de US niet het voortouw neemt veranderd er niets. Het lijkt er op dat ze met Perdue iemand zullen krijgen die het zegt zoals het is. De global warmists zitten stevig in het zadel en zelfs nu ze finaal door de mand gevallen zijn met hun theorien en statistieken aantonen dat de aarde al achtien jaar niks is opgewarmd blijven regeringen er miljarden aan verbrassen die op andere plekken bitter nodig zijn. Daar moet maar eens een einde aan komen.

  • Maas1

    Het is niet het een of het andere de nieuwe en de oude economie.Hopelijk vind men de uiterste tot elkaar zodat de economische kansen tot het uiterste worden benut.Er zijn genoeg bloeddollars en euro's betaald.

  • agro1

    nu nog de "maidanpipo's" een schop onder hun gatje, normale betrekkingen met buurman Russia aanknopen en de bij zijn aantreden reeds nobelvredesgeprijsde oorlogshitser kan op de mestvaalt van de revolutie.

Of registreer je om te kunnen reageren.