AOVHJ AlgemeenNieuws

Titelstrijd Agrarisch Ondernemer

Tien kandidaten dingen mee naar de titel Agrarisch Ondernemer van het jaar 2017.

Van de tien kandidaten hebben zes ondernemers een bedrijf met tweede tak. Twee van hen combineren melkvee of pluimvee met de teelt van akkerbouwgewassen. Zij komen uit Drenthe en Noord-Brabant. Een Brabantse ondernemer heeft zowel melkvee als pluimvee. Drie andere bedrijven combineren melkvee of varkens met educatieactiviteiten (Gelderland), zuivelverwerking of tuinbouw (beiden uit Noord-Brabant).

Gespecialiseerde bedrijven

De vier resterende kandidaat-agrarisch ondernemers van het jaar hebben gespecialiseerde bedrijven: een vetplantenkweker uit Noord-Holland, een biologische fruitteler uit Flevoland en een melkveehouder en akkerbouwbedrijf (beiden Zuid-Holland).

Voorzitter Marc Calon

Een onafhankelijke jury onder leiding van Marc Calon van LTO Nederland kiest vijf genomineerden. Zij nemen het in de finale tegen elkaar op. Belangrijkste criteria zijn de technische en financiële resultaten. Ook innovatie en milieu wegen zwaar mee.

De prijs wordt uitgereikt op 30 maart. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €12.500.

Boerderij, Food&Agribusiness, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij gaan in de verkiezing van Agrarisch Ondernemer van het jaar op zoek naar de beste agrarisch ondernemer: de meest prestigieuze ondernemersprijs in de agrarische sector.

Beheer
WP Admin