Home

Nieuws 4 reacties

Schippers: verbod op vleesnaam vegaproduct niet nodig

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid voelt niets voor een verbod op vleesnamen voor vegetarische producten. Dat schrijft Schippers in reactie op vragen van Tweede Kamerleden Helma Lodders en Erik Ziengs van de VVD.

De VVD vroeg de minister eerder deze maand om een verbod omdat producten als vegetarische worsten en schnitzels misleidend zouden zijn. Schippers ziet deze verwarring niet. "Als voor vleesloze producten termen worden gebruikt die (ook) voor vleeshoudende producten gebruikelijk zijn, is dit niet per definitie onduidelijk en misleidend, als de aanduidingen helder zijn over de afwezigheid van vlees en over het gebruik van andere grondstoffen", vindt Schippers.

Voor consument geen probleem

Ze vindt de bestaande regels voor de aanduiding van voeding voldoende en voegt eraan toe dat bij haar niet bekend is dat consumenten problemen ervaren met gebruikte productnamen op het gebied van vleesloze producten.

Laatste reacties

 • THEOLD

  Typische reactie van een VVD´er. Niet mevr. Thieme , dhr. Koffeman en dhr. Jaap Korteweg ( partner van mevr. Thieme ) voor de voeten lopen want na de verkiezingen zouden die paar zetels wel eens voor de vorming van een door de VVD geleide regering nodig kunnen zijn.
  Dat dit een steun is aan het niet integere handelen van de PvdD ( man van mevr. Thieme heeft belang om de vleesbenamingen te kunnen blijven gebruiken voor zijn erwten, soja en luzerne producten en dhr. Koffeman, lid van de Eerste Kamer voor de PvdD is daar ook belanghebbende bij ) interesseert de VVD niet en laat daarmee ook het belang van de prachtige Nederlandse dieren houderij in de steek. Het maakt in ieder geval duidelijk hoe de VVD over de NL agrarische belangen denkt.
  Pieter J. den OUDEN, Heerde.

 • ...............

  Hoe de VVD over de agrarische belangen denkt is het laatste half jaar al wel duidelijk geworden.

 • Sjarlie

  Als het toch niets uitmaakt dan kunnen wij onze sappige Braadworsten en malse Koteletten ook wel VegaboerenkoolBraadworst noemen of SuperspinazieKotelet,

  of heeft Mevr Schippers daar wel wat op tegen..?

 • koestal

  Sjarlie,groot gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.