Home

Nieuws

Nutreco neemt Canadees voerconcern over

Nutreco neemt het Canadese voerconcern Hi-Pro Feeds over.

Daarmee verstevigt de Nederlandse producent van premixen, speciaalvoer en concentraten haar voetafdruk in Canada en de Verenigde Staten (VS). Hi-Pro Feeds biedt Nutreco onder meer een basis om te groeien in de rundveesector in het Zuidwesten van de VS.

15 fabrieken

De bedrijven maken de overnamesom noch de omzet van Hi-Pro Feeds bekend. Het bedrijf telt 15 voerfabrieken in het Westen van Canada en het Zuidwesten van de VS. Het bedrijf wordt geleid vanuit Okotoks, dat even ten zuiden van Calgary ligt. Hi-Pro Feeds levert een breed pakket aan voerproducten. Het bedrijf levert mengvoer, speciaalvoer, premixen, concentraten maar ook grondstoffen die boeren zelf kunnen mengen.

'Opwindend bedrijf met een goede reputatie'

Topman Knut Nesse van Nutreco noemt Hi-Pro Feeds een 'opwindend bedrijf met een goede reputatie en solide management'. Door de overname wordt Nutreco in Canada volgens de Noor voor het eerst echt een landelijk diervoedingsbedrijf dat goed vertegenwoordigd is in alle regio’s en veehouderijsegmenten. In de VS zit de winst in het beleveren van rundveehouders in het Zuidwesten.

Jacques Leclerc zegt als directeur van Nutreco’s Canadese activiteiten dat Hi-Pro Feeds bekendstaat om haar 'gestroomlijnde, wendbare klantgerichte operationele model'. In combinatie met Nutreco’s Canadese bedrijf, miljardenomvang en wereldwijde ervaring, moet de overname meerwaarde opleveren voor de onderneming en klanten.

Nutreco al groot in Canada

Nutreco zette in 2007 grote stappen op de Canadese markt door de lokaal grote diervoedingsbedrijven Shur-Gain en Landmark Feeds over te nemen van Maple Leafs Foods. Even daarvoor nam Nutreco juist afscheid van een hele serie activiteiten om zich te kunnen specialiseren in voer. Nutreco behoort in deze markt inmiddels met een omzet van €5,6 miljard tot de wereldwijde top.

Handhaving managementteam

Nutreco neemt Hi-Pro Feeds over van Birch Hill Equity Partners, dat grootaandeelhouder was, en werknemers die een belang in het bedrijf hadden. Circa 80% van de werknemers van Hill-Pro Feeds heeft geïnvesteerd in het bedrijf. Nutreco handhaaft na de overname het managementteam van Hi-Pro Feeds, maar CEO Dean Prevost zal zijn verantwoordelijkheden stapsgewijs overdragen. In Nederland is Nutreco vooral bekend van haar dochterbedrijf Trouw Nutrition.

Of registreer je om te kunnen reageren.