Home

Nieuws

NVWA moet snel beslissen over vlees van Selten

De NVWA moet duidelijkheid geven over de hoeveelheid vlees die in maart 2013 in beslag genomen is bij vleesverwerker Willy Selten.

Dat stelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) maandag 30 januari in een rechtszaak die is aangespannen door de curator van het failliete bedrijf.

Geneesmiddel fenylbutazon

De rechters zeggen dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) terecht beslag gelegd heeft op de voorraad vlees, omdat er sprake is geweest van het valselijk aanduiden van paardenvlees als rundvlees. Daarbij komt dat is gebleken dat bij een van de paardenkarkassen resten zijn gevonden van het geneesmiddel fenylbutazon, dat niet in voor humane consumptie bestemd vlees mag voorkomen. Maar, aldus het CBB, dat betekent niet dat al het in bewaring genomen vlees onveilig is voor menselijke consumptie.

Plan van aanpak

De curator heeft een plan van aanpak gepresenteerd om eventueel besmet vlees af te zonderen van andere partijen. Volgens de rechters heeft de NVWA ten onrechte niet gemotiveerd gereageerd op dit voorstel. De NVWA krijgt twaalf weken de tijd om dat alsnog te doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.