Home

Nieuws 8 reacties

McDonald’s geeft niet toe aan Wakker Dier

Ondanks dat McDonald’s opnieuw een campagne van Wakker Dier over zich heen krijgt, geeft het bedrijf niet toe aan de eisen van de dierenactivisten.

“McDonald’s houdt vast aan het huidige kippenras. We gaan geen ander ras invoeren”, zei Eunice Koekkoek, manager corporate communicatie van McDonalds Nederland. Zij beantwoordde daarmee een vraag uit de zaal op de Agrifirm Jongerendag, die op woensdag 11 januari werd gehouden in Apeldoorn.

‘Met meer belangen rekening houden’

Wakker Dier verwijt de fastfoodketen dat ze in tegenstelling tot supermarkten niet kiest voor een langzamer groeiend kippenras. Op haar site schrijft Wakker Dier: ‘Bah, McDonald’s gaat nog steeds door met het verkopen van plofkip’.

Volgens communicatiemanager Koekkoek is McDonalds een mondiale speler die niet overal op kan ingaan. Koekkoek: “Nederland is het enige land met een ngo als Wakker Dier. Er zijn meer belangen waarmee wij rekening moeten houden. We kiezen daarom niet voor andere kippen.”

Laatste reacties

 • peter2303

  Goed zo, mc donalds. Houd je rug recht

 • vandenbrand

  niet elke kip zakt door zijn poten bij mcdonald s, en paar maar, en die zijn net aan de beurt om te slachten. wakker dier is kampioen overdrijven.

 • alco1

  Maandag avond werd het in 'radar' ook duidelijk gezegd.
  Een dier wat geen welzijn geniet, zorgt ook niet voor de boer.

 • farmerbn

  Hulde aan McDonald's. Hopelijk geeft McDonald's later ook aan dat de consumptie van kip in hun restaurant niet is gedaald. Maw consumenten zijn niet zo bezig met wat WD wel eist. De politiek kan daar wat van leren.

 • John*

  2 jaar lang gratis reclame hebben ze met deze actie voor elkaar gekregen. wel grappig dat de postcodeloterij nu indirect de reclame voor mc donalds betaald!

 • alco1

  Mc Donald staat zo stevig op zijn poten.
  Daar kan en luis als WD niets aan veranderen.
  Zij zijn effectiever bij kleine afhankelijke bedrijven.
  In feite promoten ze dus multi Internationals.

 • koestal

  Klasse van McDonalds.

 • veldzicht

  Valt mij mee van McDonalds,geven tenminste niet toe aan de terreur van W.D..
  moeten er veel meer doen houdt het van zelf wel een keertje op,met hun blinde kippen fokken,laat me niet lachen,nog nooit van gehoord.(hoop tenminste niet dat het waar is)

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.