Home

Nieuws

Hogan verwacht voor juli akkoord biologische regels

Eurocommissaris Phil Hogan verwacht dat tijdens het Europees voorzitterschap van Malta een akkoord komt over de biologische verordening.

Malta is tot 1 juli voorzitter van de EU.

Hogan benadrukt dat de onderhandelingen niet op een dood spoor zitten, zoals sommigen denken. “We hebben eind maart weer een trialoog met het parlement en de Raad. We hopen dat we dan weer verder tot elkaar komen. Op 45 van de 50 onderdelen van de verordening zijn we het eens”, aldus Hogan. Hij voegt eraan toe dat alle Europese instellingen de noodzaak zien van het bereiken van een akkoord. De stemming is er volgens hem ook naar om tijdens het voorzitterschap van Malta tot een akkoord te komen.

Gevoelige punten

De Europese Commissie probeert al jaren overeenstemming te krijgen met het Europees Parlement en de Europese landbouwministers, over de biologische verordening. Tot nu toe zonder succes, ondanks dat Hogan steeds positief blijft en blijft zeggen dat hij snel een akkoord verwacht. Met name de afspraken over residuen (van gebruik van gewasbeschermingsmiddelen door omliggende bedrijven) is een van de gevoeligheden, net als de voorwaarden voor biologische producten die van buiten de EU worden geïmporteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.