Home

Nieuws 1 reactie

Franse minister terug naar de Kamer

De Franse minister van landbouw Stéphane le Foll keert na de presidentsverkiezingen van dit voorjaar, die ook leiden tot de vorming van een nieuwe regering, niet terug.

Le Foll heeft zich kandidaat gesteld voor de Kamerzetel in de regio Sarthe, die hij vroeger ook innam. De minister hoort tot de vaste ‘aanhang’ van president Hollande, maar die heeft aangekondigd zich niet herkiesbaar te stellen.

Le Foll is vijf jaar minister van landbouw geweest en heeft daarmee de langste tijd die positie bekleed, sinds het instellen van de Vijfde Republiek in 1958.

Eén reactie

  • farmerbn

    In Frankrijk is het normaal dat de president ministers vervangt tijdens de reguliere termijn. Hierdoor krijg je meer ex-ministers die jarenlang wachtgeld krijgen. Le Foll was naast landbouw-minister ook woordvoerder van de regering zodat hij mocht/moest blijven. Daarnaast is er hier een nieuwe rel gekomen: Parlementariers hebben massaal hun vrouw, kind of broer aangesteld om ze bij te staan/ advies te geven. Deze baan levert zo'n 8.000 euro per maand op. Links en rechts deed hier aan mee. Het is verkiezingstijd!

Of registreer je om te kunnen reageren.