Home

Nieuws 16 reacties

Yvon Jaspers: 'Varkens in Nood vertelt leugens'

Varkens in Nood vertelt leugens, zegt althans tv-beroemdheid Yvon Jaspers.

Met deze stelling haalde Yvon Jaspers op de ForFarmers Ladies Day in Arnhem hard uit naar de stichting die vrouwen oproept om brieven te schrijven naar boer David.

Varkensbedrijf in Roemenië

Deze deelnemer van Boer zoekt Vrouw wil in het buitenland een groot varkensbedrijf beginnen. "Om die reden zou hij geen liefde verdienen" aldus Jaspers, die zei ervan wakker te liggen. "Op hun site staat een tellertje dat bijhoudt hoeveel vrouwen al geschreven hebben. De teller staat op 1.750. Maar ik kom wel eens op die redactie en in het echt zijn het 20 brieven. Dat zijn dus 1.730 leugens. Ik vind dat heel erg", aldus de presentatrice van het populaire televisieprogramma.

Reactie Varkens in Nood

In een reactie laat Varkens in Nood weten dat de teller op hun website aangeeft hoe vaak de brief is gedownload. "Er staat verstuurd, maar dat is inderdaad niet helemaal juist", aldus Hans Baaij, medeoprichter van de organisatie. Hij geeft aan er van uit te gaan dat de brieven vervolgens ook echt verstuurd gaan worden. "Dat Yvon zegt dat er maar 20 zijn verstuurd, zegt niks. Misschien is de rest nog onderweg."

'Yvon zegt dat ze niet kan slapen van onze actie. Dat zijn krokodillentranen'.

Zoals Jaspers zich opwindt over Varkens in Nood, zo windt de stichting zich op over de presentatrice. "Ze zegt dat ze niet van kan slapen van onze brievenactie. Nou dat zijn krokodillentranen. Laat ze liever wakker liggen van al die varkens die daar op dat bedrijf in Roemenië gehouden gaan worden."

'In 1999 hield Jaspers vurig pleidooi tégen de varkenshouderij'

Baaij geeft aan dat Jaspers in 1999 voor Varkens in Nood een presentatie heeft gehouden. "We moesten haar stevig betalen en dat heb ik tegen mijn zin maar gedaan. Ze hield een vurig pleidooi tegen de varkenshouderij. Ze vond het schandalig wat daar allemaal gebeurde. Daar hoor ik haar nu helemaal niet meer over. Ik vind dat bedenkelijk."


 • Yvon Jaspers in gesprek met Cor Hospes. Hospes vertelt de zaal met 450 boerinnen hoe je goede verhalen vertelt over je bedrijf en je sector.<br /><em>Foto's: Margreet Welink</em>

  Yvon Jaspers in gesprek met Cor Hospes. Hospes vertelt de zaal met 450 boerinnen hoe je goede verhalen vertelt over je bedrijf en je sector.
  Foto's: Margreet Welink

 • Boerinnen op weg naar de Ladies Day van ForFarmers.

  Boerinnen op weg naar de Ladies Day van ForFarmers.

 • De Ladies Day wordt gehouden in Burgers' Zoo in Arnhem. Borden wijzen de boerinnen de goede kant op.

  De Ladies Day wordt gehouden in Burgers' Zoo in Arnhem. Borden wijzen de boerinnen de goede kant op.

 • Zangeres Tessa Boomkamp schreef speciaal voor de Ladies Day een liedje: 'Onze boerderij'. Over het opgroeien op een boerenbedrijf, het boerenleven en de trots op dit alles.

  Zangeres Tessa Boomkamp schreef speciaal voor de Ladies Day een liedje: 'Onze boerderij'. Over het opgroeien op een boerenbedrijf, het boerenleven en de trots op dit alles.

 • Drie boerinnen maakten een filmpje van hun bedrijf. Ze lieten daarmee zien dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn om iets van henzelf te laten zien aan de buitenwereld.

  Drie boerinnen maakten een filmpje van hun bedrijf. Ze lieten daarmee zien dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn om iets van henzelf te laten zien aan de buitenwereld.

Laatste reacties

 • .....

  Varkens in Nood vertelt leugens, zegt althans tv-beroemdheid Yvon Jaspers

  Zegt althans? Vindt weekblad "de Boerderij" dat Varkens in Nood de waarheid vertelt dan?

 • Wesseling76

  Varkens in nood heeft nog nooit anders gedaan dan dingen verdraaien. Erg jammer. zo kan je ook niet een eerlijke en goed lopende discussie beginnen

 • WJHDKremer

  Yvon,probeer hier boven te staan. Je programma en jij hebben goed werk gedaan en doen het nog steeds.

 • Wildt

  Wat negatief en eenzijdig, lijkt wel of boerderij voorstander is van varkens in nood.

 • Eelman

  Gisteren zelf aanwezig geweest op de lady day . Het is jammer dat Margreet het allen heeft over de brieven en niet over de varkens die op het filmpje van boer zoekt vrouw er niet waren. En Dhr Baay U reactie over een pleidooi uit 1999 is wel achter haald de varkens houderij is flink verbeterd, ik vind deze opmerking onder de maat

 • BW

  Precies, @Eelman, WD gaat 17 jaar terug in de tijd. Wat heb je nu aan zo'n organisatie? En dan vindt Cees Veerman dat wij als varkenshouders met deze club moeten gaan samenwerken? De varkenshouderij denken en investeren toekomstgericht, (of het nu kan of niet) en deze club verteld het over jaren terug? Links laten liggen Yvon. Aan deze club mensen heb je helemaal, maar dan ook helemaal niks.

 • Saaman

  Duizenden varkens en zeugen op een bedrijf gehuisvest in stallen is gewoon onacceptabel. In die vorm van varkens houden kan nu eenmaal nooit tegemoet worden gekomen aan belangrijke basisbehoeften en het welzijn van varkens. Het is een achterhaald en immoreel systeem om zo met productiedieren om te gaan. Het is goed dat hier tegengeluid over is. Dankzij deze organisaties zijn er veranderingen gekomen die de varkenssector altijd maar verdedigend tegenhield. Zeugen aan de band hadden jullie anders nog gewoon in je stallen. Dankzij het door de varkenssector gesteunde non-vaccinatiebeleid zijn er miljoenen varkens afgevoerd bij de Varkenspest. De rij wordt te lang voor deze reactie. Dus hand in eigen boezem sector. Het feit dat jullie altijd zo boos reageren op andersdenkenden, geeft al te denken en zegt genoeg. Als je echt goed bezig bent, straal je dat uit. Je kunt erop wachten dat de sector over een paar jaar weer klaagt over de concurrentie van Roemeense bio industrie.......dus de steun voor David begrijp ik alleen op dat punt al niet.

 • wiljo

  Geweldig idee, die brief schrijf actie van Varkens in nood.
  Boer David heeft nog wel een stal over om 1730 brief-schrijvende leden van Varkens in Nood in te huisvesten.
  Zorg er voor dat ze de WiFi code niet krijgen, Dan zijn we van een hoop onzin op internet af.

 • b.brink1

  Alle gelijksoortige organisaties liegen. Of je nu PvdD, Wakker Dier, Dierenbescherming of wie dan ook neemt, alles wordt verdraaid om de consument te manipuleren. Kritiek past deze mensen niet, zo heeft Wakker Dier mij geblokkeerd of mijn kritische reacties te mijden.

 • Jan van het Zand

  Wel ja joh....alle mensen maar naar de nepslager. En die maakt dan van plantaardige eiwitten een burger. Wat voor smaak wil je: kip, varken, kalkoen of rund. Je zegt het maar. Smaakstoffie erbij, sojabonen van verweggistan erin.. en mineralen en vitaminen van DSM (De Staats Mijnen) erin verwerken om het toch maar gezond en vooral kant en klaar aan te bieden. En hapklaar voor iedereen met een dikke portemonnee betaalbaar. Het houden van dieren in Nederland staat internationaal op een zeer hoog niveau. Dat is zo, omdat we in Nederland heel veel onderwijs, voorlichting en onderzoek doen. Dierenartsen, gezondheidsdienst, NVWA allemaal mensen actief om gezond voedsel te produceren voor boeren, burgers en buitenlui. Biologisch kan ook, zowel als gangbaar. Welzijnseisen dieren op hoger niveau dan waar ook ter wereld. Wat wil je nog meer. Oh ja: Blaaskaken de mond snoeren. Als dat effen kan.

 • agratax(1)

  @Parel. Je schrijft iedereen naar de nepslager. Waarom ook niet, al deze mensen wonen slechter dan de landbouwhuisdieren in hun gestapelde kooiwoningen. Beter bekend als Flatgebouwen van ongekende hoogte en waar de zowel de linker als de rechter als de boven en beneden buren elkaar niet kennen. Over onmenselijk en asociaal gesproken. De moderne mens zou eerst eens zijn eigen woon en leef situatie moeten verbeteren en daarna over de vertroetelde landbouwhuisdieren moet gaan zeuren.

 • pinkeltje

  Bij de Telegraaf<> weten ze precies hoe het zit.....

  Vote with your dollar en zeg je abonnement op. Ben benieuwd hoeveel dat er doen. Wat dat betreft zijn boeren ook gewoon net als consumenten. Vanalles willen maar er niet naar handelen.

 • hendruk

  Varkens in nood, Wakker Dier, PvdD, in 9 van de 10 keren liegen ze al zo gauw ze hun mond open doen. En da's zorgwekkend.

 • Jan van het Zand

  agratax(1) jij slaat de plank mis.

 • vrije veld

  wiens brood men eet diens taal men spreekt

 • koestal

  En maar huizen bouwen op aangekochte weilanden van gemeenten en projectontwikkelaars en daarna maar klagen waar de kieviten en grutto,s zijn gebleven,daarvan maar weer de boeren de schuld geven,maar ondertussen ook nog even de vossen en andere roofdieren sparen die de nog bestaande nesten leegroven.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.