Home

Nieuws

Wageningen UR stijger op internationale ranglijst

Wageningen UR stijgt dit jaar 16 plaatsen op een toonaangevende internationale ranglijst van universiteiten.

Wageningen staat op plaats 119 en is daarmee vijfde van de 13 Nederlandse universiteiten op de lijst. De meeste Nederlandse universiteiten zijn gezakt op de jaarlijkse internationale QS World University Rankings 2016-’17. Van de 916 beoordeelde universiteiten in 81 landen is het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in de Verenigde Staten de beste. Dat was voor het vijfde opeenvolgende jaar.

Vorig jaar stonden nog vijf Nederlandse universiteiten in de top 100, nu zijn dat er nog maar twee. De Universiteit van Amsterdam staat op nummer 57, twee posities lager dan vorig jaar. TU Delft steeg twee plaatsen en staat nu op plek 62. Leiden, Utrecht en Groningen zakten weg uit de top 100.

Lijst samengesteld op basis van 6 criteria

De lijst wordt samengesteld op basis van zes criteria, waaronder de reputatie van de instelling en het aantal malen dat wetenschappelijke artikelen door andere onderzoekers worden geciteerd.

Wageningen UR stond op de ranking per vakgebied in Agriculture & Forestry (land- en bosbouw) in dezelfde ranglijst in maart dit jaar aan de top. Daarmee stond Wageningen voor het eerst aan de top, vóór de University of California (UC Davis, VS) en Cornell University (VS). In 2015 stond Wageningen nog op een derde plaats in deze ranglijst.

Of registreer je om te kunnen reageren.