Home

Nieuws 5 reacties

Van Dam wil geen extra regels voor marktmacht

Extra Europese wetgeving en meer bevoegdheden op Europees niveau versterken de positie van de boer in de keten op dit moment niet. Dat zegt Martijn van Dam, staatssecretaris van Economische Zaken.

Dat zegt hij in reactie op vragen van de SGP. “Minder regulering op Europees niveau en meer mogelijkheden voor boeren zelf of maatregelen op nationaal niveau, bieden volgens mij meer soelaas”, zegt Van Dam.

Hij vindt het met de lopende initiatieven, zoals de Taskforce Agrarische Markten onder leiding van Cees Veerman en het Supply Chain Initiative (SCI), te vroeg om nu al over extra wetgeving te spreken. Enkele andere EU-lidstaten willen dit wel.

Laatste reacties

 • tewe

  hij zou is iets voor de boeren doen

 • deB.


  Dat zat er wel in!
  Hij zal is wat voor ons regelen, walgelijke .... laat maar doen ook

 • xw

  ach, hij is van de partij die m.n. onder Kok de multiculturele samenleving altijd heeft verheerlijkt.
  Ach ja.

 • farmerbn

  Oud premier Kok heeft zelf meegemaakt dat in de oorlog 40-45 boeren teveel marktmacht hadden. Dat mag van de PvdA nooit meer voorkomen dus van links kunnen de boeren niets verwachten. Het is oud zeer en dat blijft extra lang hangen.

 • vandenbrandcv1

  In de tijd dat Van Dam er niet voor de boeren was, liet hij nog een ander geluid horen waar hij nu niks concreets mee wil.
  Het is veel gemakkelijker de boeren onder de duim van de industrie te houden.
  Eenmansbedrijven en familiebedrijven die bederflijke producten produceren moeten op Europees niveau uitgezonderd worden van mededingsregels; dat scheelt al een hoop marktmacht en bestuurlijke boetes van de mededingsautoriteit.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.