Martijn van Dam. Foto: ANP AlgemeenNieuws

Van Dam niet terug in Tweede Kamer

Staatssecretaris Martijn van Dam keert na de Tweede Kamerverkiezingen niet terug naar de Tweede Kamer. Dat zegt hij in een interview met Algemeen Dagblad, dat zaterdag verschijnt. Hij wil wel terugkomen als bewindsman in een volgend kabinet.

Mocht de PvdA deelnemen aan een volgend kabinet, dan wil hij daar wel graag deel van uitmaken. Van Dam is optimistisch over het verkiezingsresultaat voor de PvdA. Hij meent dat zijn partij de grootste kan worden. En in dat geval wil hij graag zijn klus afmaken.

Vertrouweling

Van Dam is 12 jaar lid van de Tweede kamer geweest, voordat hij in 2015 staatssecretaris Sharon Dijksma opvolgde op het ministerie van Economische Zaken. Hij geldt als een van de vertrouwelingen van fractievoorzitter Diederik Samson, die tot nu toe de enige kandidaat is voor het lijsttrekkerschap van de PvdA.

Verbazing blijft nodig

Van Dam zegt in het Algemeen Dagblad dat hij alleen een goede volksvertegenwoordiger kan zijn als hij zich blijft verbazen. “Op een gegeven moment gaat na 13 jaar de verbazing eraf, terwijl dat wel de brandstof is die je echt nodig hebt. Dus kandideer ik me niet voor de PvdA-lijst.”

Beheer
WP Admin