Home

Nieuws 15 reacties

Van Dam niet terug in Tweede Kamer

Staatssecretaris Martijn van Dam keert na de Tweede Kamerverkiezingen niet terug naar de Tweede Kamer. Dat zegt hij in een interview met Algemeen Dagblad, dat zaterdag verschijnt. Hij wil wel terugkomen als bewindsman in een volgend kabinet.

Mocht de PvdA deelnemen aan een volgend kabinet, dan wil hij daar wel graag deel van uitmaken. Van Dam is optimistisch over het verkiezingsresultaat voor de PvdA. Hij meent dat zijn partij de grootste kan worden. En in dat geval wil hij graag zijn klus afmaken.

Vertrouweling

Van Dam is 12 jaar lid van de Tweede kamer geweest, voordat hij in 2015 staatssecretaris Sharon Dijksma opvolgde op het ministerie van Economische Zaken. Hij geldt als een van de vertrouwelingen van fractievoorzitter Diederik Samson, die tot nu toe de enige kandidaat is voor het lijsttrekkerschap van de PvdA.

Verbazing blijft nodig

Van Dam zegt in het Algemeen Dagblad dat hij alleen een goede volksvertegenwoordiger kan zijn als hij zich blijft verbazen. "Op een gegeven moment gaat na 13 jaar de verbazing eraf, terwijl dat wel de brandstof is die je echt nodig hebt. Dus kandideer ik me niet voor de PvdA-lijst."

Laatste reacties

 • driepint

  Van Dam zegt dat PvdA weer de grootste kan worden.... illustrerend voor hoe ver de huidige bewindslieden van de werkelijkheid afstaan

 • Zuperboer

  Die heeft al lang een ander baantje.

 • gjh

  gelukkig zijn er ook nog positieve dingen vandaag.

 • daan1908

  Prima weekend , melkprijs stijgt en van Dam sodemietert op , laatste stuiptrekkingen van de PVDA .

 • Marco22

  Ik heb nog wel 6 plankjes liggen.

 • jop.

  hij wil graag zijn klus afmaken. Waaruit bestaat deze klus dan? ik kan wel raden....

 • jony

  hij kan zich niet meer verbazen ?
  Ik verbaas me iedere keer als het over hem gaat !!

 • info36

  Opzouten met die handel

 • martien 2

  en weer weten de boeren niet waar ze aan toe zijn wat beleid betreft.

 • gerryvandeven1

  1 ding is zeker, we zullen hem niet missen.
  Ik zou niet weten wat voor positieve bijdrage hij heeft geleverd voor de landbouw.

 • ...............

  Maar we zitten nog zeker een half jaar met hem opgescheept.

 • Jan-Zonderland

  Zelden zo'n politiek warhoofd gezien maar dat zal hem ook wel niet verbazen. De PVDA kan de grootste partij worden denkt hij. Welke steen zit hij onder de laatste tijd ? Misschien de onderste steen van Rutte, die em ook maar niet boven kan krijgen

 • breukers1

  Gezien zijn uitlatingen aangaande onze sector " ik zit hier niet voor de boeren" en zijn voorzet om de wateroverlast van afgelopen voorjaar als niet rampzalig te betitelen zal het wel loslopen met de te verwachten grootte van zijn partij en de nieuw te vormen coalitie..

 • koestal

  De boeren in Brabant kunnen hem missen als kiespijn !

 • mtseshuis

  Opgeruimd staat.... @Jan Zonderland: 100 punten!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.