Home

Nieuws

Subsidiepot asbestsanering in Utrecht bijna leeg

Agrariërs in de provincie Utrecht die nog gebruik willen maken van de subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ moeten die subsidie snel aanvragen.

Dat zegt een woordvoerder van de provincie. Formeel kan in deze provincie nog tot en met 31 oktober subsidie worden aangevraagd, maar geïnteresseerde bedrijven doen er verstandig aan niet zo lang te wachten. Het budget in Utrecht is bijna op en toekenning van de subsidie gebeurt op basis van binnenkomst van de aanvragen.

Subsidie in Gelderland en Zuid-Holland

Ook in Gelderland en Zuid-Holland kan nog subsidie worden aangevraagd. Hier is nog wel een redelijk budget beschikbaar, aldus een woordvoerder van het subsidieloket Asbest van het dak. In Zuid-Holland kan nog tot en met 30 september een subsidieaanvraag worden ingediend. In Gelderland kunnen nog aanvragen worden ingediend tot en met 31 oktober.

Regeling vergoeding Friesland verlengd

Ook Friesland geeft nog een vergoeding. De provincie Friesland heeft de regeling deze zomer verlengd. In deze provincie kunnen nu alle eigenaren van asbestdaken subsidie krijgen wanneer zij een asbestdak saneren en zonnepanelen installeren. In alle overige provincies kan deze subsidie niet meer worden aangevraagd.

De provinciale subsidie voor ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ bedraagt €4,50 per vierkante meter asbestdak. Daarnaast kan nog een rijkssubsidie worden aangevraagd voor het saneren van asbestdaken. Die is eveneens €4,50 per vierkante meter.

Of registreer je om te kunnen reageren.