Home

Nieuws 1 reactie

Sint-Michielsgestel wil striktere geurregels instellen voor intensief

Varkens- en pluimveehouders moeten extra maatregelen nemen tegen uitstoot van stank als zij nieuwe stallen willen bouwen in het Brabantse Sint-Michielsgestel, ten zuiden van Den Bosch.

Dat is althans wat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente voorstelt aan de raad. De gemeente scherpt met die beslissing de eisen in de zogeheten geurverordening aan. Dat meldt dagblad BN/De Stem.

ZLTO wil wel iets strengere geureisen, maar niet zo streng als de gemeente wil

Voor de plaatselijke ZLTO-afdeling gaat deze aanpassing te ver en ze verzetten zich er dan ook tegen. Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel willen de norm voor het buitengebied wat betreft de geurverordening aanscherpen van niveau 14 naar niveau 10. ZLTO wil ook wel wat opschuiven en stelt niveau 12 voor. Dat is volgens de boerenvertegenwoordigers wel een wat strengere eis, maar op zo'n manier dat boeren nog wel kunnen investeren in nieuwbouw en verbouwingen.

Eén reactie

  • fietskip

    Als iets te streng word gebeurt er helemaal niets!

Of registreer je om te kunnen reageren.