Home

Nieuws

Ook aannamestop in biologische geitenhouderij

Organic Goatmilk Coöperatie (OGC) stelt net als de organisaties van gangbare melkgeitenhouders een tijdelijke aannamestop in.

De maatregel is ingesteld om het bestaande en deels nog verwachte aanbod van melk goed te kunnen blijven afzetten.
De vraag naar (biologische) geitenzuivel groeit de laatste jaren goed, wat aanvankelijk leidde tot een tekort aan melk. Door uitbreiding van de productie bij bestaande bedrijven en het toetreden van een aantal nieuwe kunnen bedrijven echter goed aan de vraag voldoen. De verwachting is dat het productievolume van de huidige bedrijven met 50% groeit in 2 jaar tijd.

Nog steeds groei voor markt geitenzuivel

Voorzitter Gerrit Verhoeven: "Onze producten vinden goede afzet voor onder meer de kaasproductie, verse zuivel en voor babyvoeding. Dat zijn nog steeds groeiende markten. Ook hopen we nieuwe marktsegmenten te bereiken, maar nu moeten we even een pas op de plaats maken."

De OGC verenigt bijna 50 biologische geitenhouders in Nederland, Duitsland en België. Ze werkt samen met meer dan 15 partners die biologische geitenmelk verwerken tot allerlei zuivelproducten. De aannamestop en wachtlijst moeten onnodige investeringen voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.