Home

Nieuws

Natuur & Milieu: 67% Nederlanders is flexitariër

Bijna de helft van de Nederlanders vindt elke dag vlees eten niet meer van deze tijd, aldus een onderzoek in opdracht van Natuur & Milieu. Vlees eten verliest terrein.

67% van de Nederlanders is flexitariër. Dat stelt Natuur & Milieu in een vandaag gepubliceerd onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Panelwizard. Ruim 800 Nederlanders is naar hun mening gevraagd. Een flexitariër eet minimaal één dag per week geen vlees, vis of vleeswaren. Bijna de helft van alle Nederlanders (45%) vindt elke dag vlees eten niet meer van deze tijd, aldus Natuur & Milieu. 41% heeft de vleesconsumptie gehalveerd de afgelopen vijf jaar, stelt de duurzaamheidsorganisatie.

Bijna de helft van alle Nederlanders (45%) vindt elke dag vlees eten niet meer van deze tijd, aldus Natuur & Milieu

Hoofdredenen voor vlees minderen: variatie, milieu en dierenwelzijn

Belangrijkste redenen om minder vlees te eten zijn: variatie (50%), milieu en natuur (36%), dierenwelzijn (34%) en gezondheid (33%). Een meerderheid van 61% is zich bewust van de milieu-impact van vleesproductie, aldus de onderzoekers van Panelwizard.

Vlees populairder bij uit eten gaan

Bij het uit eten gaan wordt meer vlees geconsumeerd; 68% van de ondervraagden doet dat. "Het stukje vlees op het bord lijkt meer een luxe artikel te worden: in restaurants eten we het graag, thuis eten we het minder", aldus aldus Talitha Koek, woordvoerder van Natuur & Milieu. Over het aanbod van vegetarische maaltijden in restaurants is men minder tevreden, een derde van de ondervraagden wil graag meer keuze. Ook wil meer dan de helft dat de groenteportie in restaurants groter worden, blijkt uit de onderzoek.

Vleesvervangers niet zo populair

Vleesvervangers zijn niet zo populair. 77% eet nooit een vleesvervanger, stelt Panelwizard. De helft van de ondervraagden zou (waarschijnlijk) meer vleesvervangers eten als die lekkerder en gezonder zouden zijn. Ongeveer een derde is tevreden over het aanbod vleesvervangers dat hij in zijn vaste supermarkt aantreft, volgens Natuur & Milieu.

De helft van de ondervraagden zou (waarschijnlijk) meer vleesvervangers eten als die lekkerder en gezonder zouden zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.