Home

Nieuws

Megafusie Dow en Dupont mogelijk vertraagd

De fusie tussen de chemiegiganten Dow en Dupont loopt mogelijk vertraging op.

De Europese Commissie heeft aanvullende informatie bij de bedrijven opgevraagd om een goed oordeel te kunnen geven over de samensmelting.

Brussel onderzoekt sinds vorige maand onder meer of de fusie geen negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie op het terrein van insectenbestrijdingsmiddelen, zaden en bepaalde petrochemische producten voor bijvoorbeeld de verpakkingsindustrie. Ook de activiteiten in worm- en schimmelbestrijding en zaadveredeling worden onder de loep genomen.

Deadline naar begin 2017

De Europese Commissie heeft zijn deadline voor een eindoordeel over de fusie van 11 januari opgeschort. Zodra de ontbrekende informatie binnen is gaat 'de klok weer lopen' en en wordt de deadline opnieuw vastgesteld, zo zegt een woordvoerder in een toelichting. Dow en Dupont laten in een reactie weten zich geen zorgen te maken over de voortgang van de fusie.

Een na grootste chemieconcern

Het gaat om de grootste fusie ooit in de chemische industrie. Het nieuw te vormen bedrijf DowDuPont zou met een marktwaarde van 130 miljard dollar, na het Duitse BASF, het grootste chemieconcern ter wereld worden. Het is de bedoeling dat het gefuseerde bedrijf zich op termijn opsplitst in 3 aparte ondernemingen, met als specialisaties landbouw, chemische grondstoffen en speciale chemicaliën.

Of registreer je om te kunnen reageren.