Home

Nieuws 1 reactie

Landbouwwoordvoerders willen doorgaan in kamer

Het merendeel van de huidige landbouwwoordvoerders wil ook volgend jaar weer Prinsjesdag meemaken als lid van de Tweede Kamer.

Dat blijkt uit een inventarisatie door Boerderij.

Voor de Tweede Kamer, in de huidige samenstelling, is het de laatste Prinsjesdag. In maart volgend jaar zijn er verkiezingen, waarbij de politieke kaarten opnieuw geschud worden. Of kamerleden terugkeren hangt af van de positie op de verkiezingslijst en van het aantal zetels dat de partij vergaart.

Dion Graus (PVV) en Fatma Koser Kaya (D66) willen terugkomen

De PvdA'ers Sjoera Dikkers en Lutz Jacobi keren na de verkiezingen zeker niet terug. Dat geldt ook voor Fatma Koser Kaya (D66). Dion Graus (PVV) wil wel terugkomen, maar heeft nog geen zekerheid over plaatsing op de verkiezingslijst voor zijn partij.

Jaco Geurts (CDA) en Marianne Thieme (PvdD) lijken verzekerd van verlenging

CDA'er Jaco Geurts staat tiende op de voorlopige CDA-lijst en lijkt daarmee, bij de huidige peilingen, verzekerd van verlenging van zijn termijn in de kamer. Ook lijstaanvoerder Marianne Thieme lijkt vrij zeker van terugkeer voor de Partij voor de Dieren.

Elbert Dijkgraaf (SGP), Carla Dik-Faber (ChristenUnie), Helma Lodders (VVD), Rik Grashoff (GroenLinks), Henk van Gerven (SP) en Henk Leenders (PvdA) zijn herkiesbaar op de lijsten van hun partij.

Voorzitter Roos Vermeij (PvdA) van de kamercommissie voor Economische Zaken, die onder andere over landbouwonderwerpen spreekt, keert niet terug in de kamer.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.