Home

Nieuws

Hilckmann betaalt ontslagen medewerkers toch

Vleesconcern Hilckmann moet 2 van zijn ontslagen medewerkers toch een ontslagvergoeding betalen.

Dat bepaalde het kantongerecht in Nijmegen deze week in een zaak die door vakbond FNV namens de 2 was aangespannen.

Ontslagvergoeding tot €40.000

De 2 werknemers krijgen bedragen van €11.500 tot €40.000. FNV is inmiddels voor nog eens 34 ex-werknemers, die lid zijn van de bond, een procedure gestart om ook voor hen ontslagvergoeding los te krijgen. Overige werknemers kunnen met de uitspraak in de hand ook naar de rechter stappen.

200 man Hilckmann op straat

De directie van Slachthuis Nijmegen en Vleeshandel Hilckmann gooide begin dit jaar de handdoek in de ring wegens oplopende verliezen. Daarbij kwamen ongeveer 200 mensen op straat te staan.

Begin deze maand zette de top van de 2 bedrijven de uitbetaling van ontslagvergoedingen stop, omdat onduidelijk zou zijn of het €21 miljoen van de gemeente mocht gebruiken voor de betalingen aan personeel. Dat bedrag was eigenlijk bedoeld voor een verhuizing, maar die kwam er niet meer van.

De directieleden willen niet het risico lopen aansprakelijk te worden gesteld voor onrechtmatig gebruik van het geld. Volgens de kantonrechter in Nijmegen moet het concern gewoon zijn wettelijke verplichtingen aan de werknemers nakomen.

Werknemers krijgen geld

Een woordvoerder van de 2 bedrijven laat in een reactie weten dat het vonnis van de rechter wordt uitgevoerd en dat de 2 medewerkers de ontslagvergoeding krijgen. Het bedrijf blijft echter bij het eerdere standpunt en zal om die reden zonder tussenkomst van de rechter de uitbetaling van vergoedingen aan de andere medewerkers niet hervatten.

Of registreer je om te kunnen reageren.