Home

Nieuws 4 reacties

GroenLinks wil uitloop voor koe, kip en varken wettelijk verplichten

GroenLinks wil dat boeren het recht krijgen om zich te organiseren in collectieven om daarmee een grotere marktmacht te ontwikkelen.

Daarnaast wil de partij weidegang voor koeien en voldoende buitenruimte voor varkens en pluimvee wettelijk vastleggen. Dat staat in het concept-verkiezingsprogramma van GroenLinks. De partij, die onder leiding Jesse Klaver de verkiezingen in gaat, wil het btw-tarief op vlees verhogen en stunten met vlees verbieden. Nieuwbouw van megastallen wordt verboden en bestaande megastallen moeten verdwijnen, vindt de partij. GroenLinks wil bont verbieden en diertransporten aan banden leggen.

Gesloten kringlopen

Grondgebonden landbouw en gesloten kringlopen zijn voor de partij de standaard. Bouwen in het open gebied wil de partij duurder maken door een ‘open ruimte heffing’ in te voeren.

GroenLinks wil het gebruik van neonicotinoïden en glyfosaat verbieden om bijen en hommels te beschermen. Het gebruik van andere gewasbeschermingsmiddelen moet tot een minimum worden teruggebracht. Groenlinks heeft tussen de 11 en 13 zetels in de peilingen.

Laatste reacties

 • jhp

  Onder welke steen heeft hij gelegen, de jaren vijftig zijn allang voorbij.
  De snotneus.

 • ........

  Goeie zet van Jesse Klaver ; alleen vlees voor de elite

 • deB.


  En alle honden en katten op 5 hoog ook verplicht 6 uur naar buiten en rap wat!
  Oh nee, die moeten binnen blijven!!!?!?

 • vandenbrand

  ook de verpeeg- bejaardentehuizen, verplichten om voldoende buitenzijnuren te waarborgen. de megasteden afbreken, en als er toch huizen gebouwd worden grote heffingen innen en die aan de boeren geven die het platteland nog maagdelijk in stand hebben gehouden ( beloning) . geeft ook meer grond wat een gesloten kringloop meer mogelijk maakt, en wat te denken om al het reizen te verbieden , zowel trein , auto, vliegverkeer, ( minder ziekte insleep, oea zika enz. , fijnstof, fossielebrandstof vernieteging, ozon enz.) eigenlijk zou erin nederland een fokverbod bij mensen moeten komen , heb je " twee vliegen in een klap". in principe maakt het niet uit hoe dol ze worden maar dan wel minimaal Europees regelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.