Home

Nieuws 6 reacties

GroenLinks: kabinet laat natuur in de steek

GroenLinks is teleurgesteld in de 'groene ambities' van het kabinet.

Deze week presenteerde de regering de begroting voor aankomend jaar. GroenLinks concludeert daaruit dat er vrijwel geen ‘groene ambities’ zijn. 'Voor natuur is er geen extra geld, ondanks de noodzaak om de natuur in Nederland te versterken en ondanks de zorgwekkende toestand van onze weidevogels', aldus de politieke partij in een reactie.

Weidevogelplan

Deze zomer presenteerde Rik Grashoff, natuur- en landbouwwoordvoerder voor GroenLinks, een Nationaal Weidevogelplan. Grashoff vindt dat het kabinet tekortschiet en niets doet om de teruglopende weidevogelstand tot stilstand te brengen. Middels een Kamerbrief reageert staatssecretaris Martijn van Dam vandaag op het weidevogelplan. In oktober komt hij met een plan om de daling van het aantal weidevogels tegen te gaan. "Het verbeteren van de leefomgeving van weidevogels moet in mijn ogen een onderdeel zijn van een verdere verduurzaming van de agrarische sector en de voedselketen", aldus Van Dam in de brief.

'Het is 5 voor 12'

Grashoff: "Natuur heeft voor dit kabinet totaal geen prioriteit. Geen extra geld voor natuur en mijn plan om weidevogels beter te beschermen wil Van Dam niet uitvoeren. Zelf komt hij nog steeds niet met zijn eigen plan, terwijl de Kamer daar al meer dan een jaar geleden om heeft gevraagd in een motie van mij samen met de PvdA. Van Dam talmt en levert niet. Intussen is er weer een jaar verloren voor de weidevogels." Volgens GroenLinks is het '5 voor 12'.

Laatste reacties

 • a van Gerwen

  Bij die linkse rakkers is het altijd 5 voor 12, met zo'n beetje alles wat zij belangrijk vinden. Maar dat hoort bij hun, dat doemdenkerige. Nu weer de weidevogels, dan weer de opwarming of het smelten van de ijskappen.

 • glaasje

  Gelukkig dat er geen geld naar natuur gaat. Natuur zat in nederland. En de weidevogels, zolang de vossen -buizerd -kraaien - eksters - steenmatters enz hun gang kunnen gaan zal het met de weidevogels niet goed komen. Er zijn wel belangrijker zaken in nederland waar geld heen moet. Zorg, ouderen, beter inkomen voor mensen op de armoedegrens. GOED DAT ER GEEN GELD NAAR NATUUR GAAT !!!!! !onderhoud het als groen links maar eens beter, wat een onkruidbende overal

 • schapendoes

  Hebben bovenstaande reageerders kinderen?

 • A1967

  A de v, wat heeft de "rechtse" Rutte als Premier en minister van algemene zaken voor positiefs te melden voor de boeren in de begroting, in al zijn verkiezingsretoriek wordt de landbouw als hardwerkende sector zorgvuldig gemeden.

 • Fokkoeien

  Zolang die linkse rakkers menen dat ze en weidevogels en prooidieren naast elkaar kunnen leven, volgens mij gaan dan eerst de weidevogels eraan en dan de prooi( roof)dieren hebben helemaal niets meer!

 • oorspronkelijk

  links/rechts
  als er milieudoelen gehaald moeten worden wil links budgetteren
  rechts vindt het eigen verantwoordelijkheid dus kosten verhoging
  of je door de hond of de kat wordt gebeten
  maar vrije ondernemerschap lijkt passé

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.