Home

Nieuws 3 reacties

EU verlengt sancties tegen Rusland

De Europese sancties tegen 150 Russische personen en 37 bedrijven en organisaties worden met 6 maanden verlengd.

De ambassadeurs van de EU-lidstaten kwamen dat woensdag 7 september overeen, aldus diplomatieke bronnen.

Op de zwarte lijst staan Russen die medeverantwoordelijk worden gehouden voor het conflict in Oekraïne, onder wie oligarchen en politici uit de entourage rond president Vladimir Poetin. Hun financiële tegoeden in de EU blijven bevroren en ze mogen niet naar EU-landen reizen. De economische sancties die de EU tegen Rusland heeft getroffen na de Russische inlijving van de Oekraïense Krim in 2014 werden in juni al met 6 maanden verlengd.

Russen verlengen importverbod op voedsel uit Westen

Eind juni maakte de Russische president Poetin bekend het importverbod op voedsel uit het Westen met een jaar te verlengen. Dat importverbod was in 2014 een reactie op de EU-sancties. Op de lijst van verboden producten staan onder meer fruit, groenten, vlees, gevogelte, vis, melk en zuivelproducten. Het Russische ministerie van landbouw maakte eerder bekend te overwegen ook andere producten te weren. Het gaat daarbij onder meer om zoetigheden, vis in blik en bloemen.

Laatste reacties

 • Ewullink

  en wie kan er weer voor bloeden.......

 • piggy

  erg makkelijk om te verlengen met andermans centen kost kun helemaal niets
  Wordt tijd dat ze eens nagaan denken daar, maar ja dat kunnen ze niet . Alleen iemands brood weg nemen en stomme regels verzinnen dat kunnen ze

 • deB.

  Bedankt, weer langer over onze ruggen heen!!

  Wordt tijd dat wij de zaak is gaan boycotten!

  Laat die hele zuivelindustrie maar barsten als ze zo met hun leveranciers omgaan!

Of registreer je om te kunnen reageren.