Home

Nieuws 1 reactie

Detailhandel verkoopt meer voedingsmiddelen

De detailhandel heeft in het tweede kwartaal 0,5% meer omgezet dan in hetzelfde kwartaal van 2015.

Dat komt vooral door een hogere omzet van voedingsmiddelen.

De verkopen (volume) groeiden met 0,4%. De omzet steeg hiermee voor het zevende kwartaal op rij. De omzetgroei was wel minder sterk dan in voorgaande kwartalen. Zo was de omzet in het eerste kwartaal nog 1,8% hoger dan een jaar eerder. Dit meldt CBS in de Kwartaalmonitor Detailhandel.

Minder elektronica

De foodsector zette in het tweede kwartaal 0,7% meer om dan een jaar eerder, terwijl in de non-foodsector de omzet 0,4% lager was dan het jaar ervoor. Een sterke omzetdaling in de non-foodsector werd geboekt door winkels in consumentenelektronica, waar in het tweede kwartaal 3,7% minder werd omgezet dan een jaar eerder. Er waren in de non-foodsector echter ook plussen in het tweede kwartaal. Zo wisten, in een verder aantrekkende woningmarkt, vooral de aan wonen gerelateerde detailhandelsbranches zich positief te onderscheiden.

Meer internetverkopen

In het tweede kwartaal van 2016 zijn de internetverkopen wederom veel harder gegroeid dan de omzet van fysieke winkels. De totale online omzet steeg in het tweede kwartaal met ruim 20% ten opzichte van het jaar ervoor.

Eén reactie

  • agro1

    hoera!!!! het immigratiebeleid werkt!!

Of registreer je om te kunnen reageren.